základní část, 33. kolo
29.04.2018 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

NAC Breda - SC Heerenveen 3:0

Zásadní krok směrem k záchraně udělali fotbalisté Bredy v utkání proti Heerenveenu, s nímž si až nečekaně snadno poradili o tři branky. Ještě však ligovou záchranu nemají zcela jistou, neboť je pořád může předskočit v tabulce šestnáctá Roda. Fríský celek v předposledním kole značně zklamal, přesto se drží v tabulce v první sedmičce.

Jen jednou v uplynulých pěti kolech se NAC podařilo naplno bodovat. Ale teď zabral v pravou chvíli. A pokud v posledním kole alespoň remizuje na půdě již sestupujícího Twente, o prvoligovou příslušnost ho nikdo nepřipraví, protože Roda, která nyní vyhrála ve Venlo, ztrácí stále tři body. Ta musí na závěr bezpodmínečně znovu zvítězit.

Heerenveen přišel na půdě Bredy o svou sérii pěti zápasů bez porážky, spadl z průběžné šesté pozice na sedmou, přesto i on má ke splnění svého cíle vše ve svých rukou. Aby si zahrál posezónní play-off o Evropskou ligu, potřebuje uhájit dvoubodový náskok před osmým Zwolle, přičemž jeho soupeřem mu bude ve finálním kole doma Feyenoord.

Domácí začali už od úvodních minut hodně aktivně. Už v 5. minutě se ve vyložené střelecké pozici objevil Manu García, který vnikl do šestnáctky, nicméně svůj přízemní pokus levačkou nasměroval jen vedle brány. O pár chvil později se již však zaradovali z první branky, nechytatelnou a skvostnou pumelici z dálky vyslal do sítě Paolo Fernandes.

Hosté nebyli schopni na úvodní tlak svého protivníka vůbec zareagovat a už po dvanácti minutách dokonce museli dohánět hned dvougólové manko. Poté, co míč nepropasíroval Angeliňo, ho přebral te Vrede, a i on ukázal, že umí parádně vypálit. Jeho střela pravačkou skončila u vzdálenější tyčky, kam se brankář Hansen jen marně natahoval.

Srdíčka si ve zbytku střetnutí vytvořila jen málo možností na skórování. Třeba ve 28. minutě musel Zeneliho vychytat gólman Bertrams, v 73. minutě měl pak o dost snazší práci s jeho dalším zakončením. Naopak na začátku druhé půle Breda definitivně rozhodla o zisku třech bodů, to se po standardce Angeliňa prosadil hlavičkou Pablo Marí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele