základní část, 23. kolo
10.02.2018 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - Willem II 1:0

Heracles Almelo dokázalo odčinit předchozí debakl s Bredou po výsledku 1:6 a nyní v duelu s konkurenčním Tilburgem přerušilo svou nelichotivou bilanci šesti ligových duelů bez tříbodového zisku. Svého sobotního protivníka zdolalo jedinou trefu utkání na konci prvního poločasu a v tabulce Eredivisie se posunulo na dvanáctou pozici se čtyřiadvaceti body. Willem naopak nenavázal na minulý úspěch s Venlem a je stále čtrnáctý s dvaceti body.

Téměř celá úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla, na jejím konci mohli domácí udeřit ze svého již šestého rohového kopu. Po jeho zahrání se ve stoprocentní pozici zjevil pozdější hrdina Vincent Vermeij, jenomže tentokráte z předbrankového prostoru trestuhodně mířil příliš vysoko. Ve 37. minutě mohli z ničeho nic skórovat hosté, po srážce dvou bránících protihráčů se dostal k balónu jako slepý k houslím španělský útočník Sol.

Ten měl možnost zakončovat sám, ale vybral si lépe postaveného Ogbecheho, jenž z první vůbec netrefil domácí branku a nepochopitelně mířil hodně mimo. Almelo se dočkalo rozhodující trefy ve 45. minutě. Již zmiňovaný třiadvacetiletý útočník Vermeij si naběhl na prudkou přihrávku od Kuwase a v pádu z osmi metrů obstřelil nepříliš dobře postaveného gólmana Branderhorsta, balón skončil přesně uprostřed branky.

Po změně stran se hosté osmělili, ale nevycházela jim rozehrávka ani kombinace. Po necelé hodině hry promarnili dvě obrovské příležitosti. Nejprve Ogbeche trefil z ideální pozice před sebou stojícího obránce, vzápětí se v tváří tvář proti Crouxovi blýskl brankář Castro a zblízka ho vychytal. Od publika si navíc vysloužil mohutný potlesk. S přibývajícím časem začal Willem stále více riskovat a podruhé málem inkasoval v 88. minutě.

Definitivní pojistku mohl přidat Kuwas, jehož dělovka skončila v rukavicích připraveného Branderhorsta. Willem se však na více nezmohl a znovu si zkomplikoval boj o holé přežití. V příštím kole se pokusí napravit zaváhání na půdě Den Haagu a jednoduchý úkol ho nečeká. Na svěřence trenéra Johna Stegemana čeká ještě pikantnější oříšek, neboť zavítají na rotterdamský stadion De Kuip, kde dlouhodobě působí obhájce mistrovského titulu z Feyenoordu.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele