základní část, 10. kolo
27.10.2017 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Twente - SBV Excelsior 1:3

Fotbalisté Excelsioru potvrdili výbornou formu na venkovních hřištích a tentokráte si odvezli všechny tři body z půdy Twente Enschede. Hned v úvodu zápasu sice inkasovali, ovšem duel dokázali otočit a nakonec zvítězili v poměru 3:1. V tabulce Eredivisie se tak prozatím posunuli na sedmou příčku se čtrnácti body, z utkání na cizích stáncích mají bilanci čtyř výher a jedné remízy. Domácí po minulé výhře zůstávají na dvanácté pozici s devíti body.

Svěřenci kouče Reného Hakeho přitom měli naprosto skvostný vstup do zápasu a už po necelých dvou minutách otevřeli skóre páteční předehrávky. Ter Avest vybojoval balón na pravém křídle a poté ho předložil Jensenovi, jenž se hezký obtočil kolem protihráče. Vzápětí poslal zpětnou přihrávku do předbrankového prostoru a tam číhal naběhnutý Tom Boere, který přízemním pokusem ze sedmi metrů obstřelil gólmana Kristinssona a rozvlnil síť.

Twente mohlo zvýšit svůj náskok po necelé půlhodině, kdy po krásné kolmici za obranu a následné střele z deseti metrů výtečně zasahoval vyběhnuvší Kristinsson. SBV z ničeho nic srovnal stav ve 41. minutě, kdy se k přímému volnému kopu z nějakých třiceti metrů postavil Hicham Faik a naprosto ukázkovou střelou trefil vzdálenější horní roh branky. Gólman Brondeel se jen naprázdno proletěl vzduchem.

V samém závěru první půle se v dobré pozici objevil Milan Massop, jenomže zblízka si na Brondeela nepřišel. Domácí opět vstoupili do druhého dějství aktivně, po necelé hodině unikl na pravé straně pokutového území Assaidi a stříleným centrem nepřekonal Kristinssona ani neoslovil spoluhráče Slagveera. Rotterdamský klub rozhodl o svém tříbodovém zisku v 74. minutě, kdy se podruhé v tomto soutěžním ročníku prosadil obránce Massop.

Ten se po centru od rohovou praporku uvolnil před hranicí brankového území a povedenou hlavičkou skóroval, Brondeel byl bez šance. Za dalších pět minut mohl srovnat Liendl, když levou tyč minul vskutku jen o decimetry, v 80. minutě pojistil vedení Excelsioru Khalid Karami. Sedmadvacetiletý marocký rodák obdržel pas napříč šestnáctkou od van Duinena a z voleje razantně napálil míč k bližší konstrukci. V samém závěru vyrážel Kristinsson balón nad sebe po přímém volném kopu Lama z pětadvaceti metrů a výsledek se tak již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele