základní část, 1. kolo
13.08.2017 16:45 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Groningen - SC Heerenveen 3:3

Bitvu o sever Nizozemska v posledních třech případech nikdy neovládlo domácí mužstvo. A nestalo se tak ani tentokrát, stejně jako v lednu tohoto roku totiž dopadlo utkání nerozhodně. Daleko lépe měl tenhle souboj rozehraný Heerenveen, který hned třikrát vedl, jenže Groningen zbraně nesložil, a nakonec se mu zdařilo srovnat stav.

Kádry obou celků prošly před sezónou docela nezanedbatelnými změnami, i přesto ukázaly svou sílu v ofenzívě, zároveň však nemohou chválit své obranné řady. Fanoušci obou táborů, kteří k sobě nemají daleko, museli alespoň kvitovat tři vstřelené branky na obou stranách. Ve finále je vlastně konečná remíza zaslouženým výsledkem.

První poločas každopádně daleko lépe vyšel hostům. Ti se ujali brzkého vedení už v 6. minutě. Poté, co se míč z levé strany dostal na kopačku Dumfriese, poslal reprezentant Aruby jemný centr na hlavu Thorsbyho, jenž na hranici ofsajdu překonal gólmana Padta. Groningen mohl reagovat Mahim, jenže ten z otočky nasměroval míč jen do brankáře Hahna.

Pět minut před koncem prvního dějství se svěřenci trenéra Jurgena Streppela ujali dvougólového vedení. Zase celá situace hraničila ofsajdem, dle rozhodčích však Ghoochannejhad skóroval po prudké přízemní přihrávce od Dumfriese z blízkosti a ve skluzu dle platných regulí pravidel fotbalu a navýšil náskok.

Pro domácí asi bylo hodně důležité, že v 53. minutě vsítili kontaktní trefu. Drost posunul míč do pokutového území na Veldwijka, ten chvíli se zakončením otálel a kličkoval, avšak pak umístil balón přesně k bližší tyčce. V 76. minutě odmítl rozhodnout o vítězství Thorsby, který pálil nepochopitelně jen do tyčky, a tak Groningen trestal.

Sudí van Boekel nařídil pokutový kop za faul v šestnáctce na Drosta a Mahi v 82. minutě proměnil. Thorsby v 86. minutě po parádní akci a asistenci Veermana dostal Heerenveen zase na koně, ale konečné slovo si vzalo mužstvo kouče Ernesta Fabera, které se prosadilo zásluhou další penalty Mahiho, nařízené za skluz van Akena ve vápně vůči Veldwijkovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele