základní část, 33. kolo
29.04.2018 14:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Groningen - SBV Excelsior 4:0

Groningen letos prožíval hodně nervózní sezónu, ovšem v minulém kole si definitivně zajistil záchranu po bodu na půdě Utrechtu a na jeho výkonu proti rotterdamskému Excelsioru to bylo znát. Ve svém posledním utkání před vlastními fanoušky přehrál obávaného "kata domácích týmů" snadno v poměru 4:0. V tabulce Eredivisie se posunul na dvanáctou pozici se sedmatřiceti body, SBV zůstává desátý a momentálně má na kontě o tři body více.

Domácí byli jasně lepším celkem od samého začátku. V úvodní dvacetiminutovce se k žádné gólové možnosti nedostali, pak mohl otevřít skóre Bacuna. Ten tvrdě vystřelil z hranice šestnáctky a brankář Kristinsson vyrazil míč před sebe, dorážející Ritsu Doan s Tomem van Weertem už zakončit nedokázali. Ve 28. minutě uvolnil aktivní Bacuna rozběhnutého van Weerta, jenž zblízka nevyzrál na brilantního Kristinssona.

Sedm minut před přestávkou se hostující strážce opět musel blýsknout, tentokráte odvrátil projektil ze střední distance na rohový kop. FC se dočkal zaslouženého vedení ve 42. minutě, kdy van Weert využil skvělého průniku Bacuny přes čtyři protihráče a nadvakrát v pádu přeci jen překonal Kristinssona. V nastaveném čase první části ještě výrazně klesla naděje SBV na body, neboť druhou trefu Groningenu přidal Samir Memiševič.

Čtyřiadvacetiletý bosenský záložník si naskočil na parádně zahraný přímý volný kop Hrustiče a hlavou bez větších potíží rozvlnil síť. Rotterdamský klub poprvé vážněji zahrozil po hodině hry, kdy z velké vzdálenosti napřáhl Faik a gólman Padt s vypětím všech sil vyškrábl míč na rohový kop. Domácí definitivně srazili protivníka na kolena v rozmezí 71. - 73. minuty. Jejich třetí trefu vsítil japonský ostrostřelec Ritsu Doan, který letos skóroval podeváté.

Kristinsson hodně podcenil pas van Nieffa a k míči se jako slepý k houslím dostal právě Doan, jenž bez potíží zamířil do odkryté branky. Neuběhlo ani 120 sekund a závěrečný gól nedělního zápasu zařídil van Weert. Ten je s dvanácti ligovými brankami nejlepším střelcem týmu. Tentokráte obdržel lahůdku od van Nieffa a prostor tří tyči nemohl minout. V samém závěru vychytal Kristinsson aktivního van Weerta s Hrustičem, výsledek se tak nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele