základní část, 18. kolo
23.12.2017 19:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - SC Heerenveen 3:1

Fotbalisté Alkmaaru dokázali odčinit nedávnou porážku s Ajaxem a tentokráte v domácím prostředí přehráli konkurenční Heerenveen po výsledku 3:1, nicméně zápas se pro ně nevyvíjel dobře. Téměř až do 80. minuty prohrávali a zachránila je závěrečná desetiminutovka, kde vsítili hned tři trefy. Letošní rok zakončili na slušném třetím místě s osmatřiceti body, jejich ztráta na druhý Ajax činí tři body. SC se nachází na deváté pozici.

V úvodním poločase byl jasně lepší AZ, který si vytvořil několik vyložených možností a soupeře téměř do ničeho nepustil. V 5. minutě se k velmi zajímavé standardní situaci postavil van Rhijn a svým pokusem napálil horní tyčku. Neuběhla ani minuta a po skvělé přihrávce od Jahanbakhshe vystřelil prudce po zemi z nějakých dvaceti metrů Ouwejan, proti jeho ráně musel zasahovat připravený brankář Hahn.

Po necelé čtvrthodině hry se domácí dostali do třetí gólovky. Tentokráte si po centru Ouwejana seběhl do předbrankového prostoru Til a ve stoprocentní pozici trestuhodně přestřelil hostující branku. Zhruba deset minut před přestávkou se v levém rohu brankového území ocitl Ouwejan a zamířil do boční sítě. Heerenveen přestál tlak až do poločasového hvizdu a ani ne po třech minutách ve druhém dějství se z ničeho nic dostal do vedení.

Obránce Hatzidiakos nešťastně tečoval balón přímo do běhu Pelleho van Amersfoorta, jenž nabídnutou příležitostí nepohrdl a ze čtrnácti metrů se trefil přesně k levé konstrukci. Domácí byli po této trefě hodně otřesení, druhý gól mohli inkasovat po necelé hodině hry. Do černého mohl znovu zamířit van Amersfoort, ale pálil jen do boční sítě. Hosté si zkomplikovali situaci v 68. minutě, kdy Morten Thorsby nevybíravé podrazil Jahanbakhshe a po druhé žluté kartě odešel předčasně do kabin.

Domácí od tohoto momentu postupně zvyšovali tlak a výrazně jim pomohla 80. minuta. To totiž srovnali po vlastní brance Denzela Dumfriese, jenž po křižné nahrávce z levé strany jemně tečoval míč za záda bezmocného Hahna. Poslední okamžiky patřily Fredu Fridayovi. Nigerijský útočník nejprve otočil vývoj po prudké nahrávce Tila a zblízka zavěsil pod břevno. V 90. minutě pojistil výhru svého klubu po rychlém brejku a centru střídajícího Helmera, i přes krkolomné zakončení prázdnou branku neminul.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele