základní část, 16. kolo
14.12.2017 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - SBV Excelsior 3:1

Ajax poměrně snadno navázal na své víkendové vítězství nad PSV, a i když ještě po poločase byl stav utkání s Excelsiorem nerozhodný, po poločase přidal dva přesné zásahy, jeden z penalty, a uzmul povinné tři body. Hru měl více méně pod svojí kontrolou, je ale pravda, že třetí pojišťovací trefu přidal až teprve čtyři minuty před koncem.

Domácí měli možnost vytáhnout se na druhou příčku poté, co se v úterý jeho dosavadní největší konkurenti Zwolle a Alkmaar rozešli smírně, a situace využili. Potřebovali k tomu nutně svou osmou ligovou výhru v uplynulých deseti kolech. Hosté naopak i nadále tápou, padli už popáté za sebou a propadají se k sestupovému pásmu.

Amsterdamský celek po celou dobu držel daleko více míč na svých kopačkách a po nepřesných pokusech Wöbera, van de Beeka nebo Dolberga se ujal ve 23. minutě vedení. David Neres se zbavil na pravé straně bránícího Massopa, předložil přihrávku do středu na volného S. de Jonga, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

Po půlhodině hry mohl náskok navýšit Dolberg, jenž svou pravačkou provětral rukavice brankáře Zwarthoeda, z následného rohového kopu se snažil hlavou prosadit Veltman, ale minul. SBV pak z ničeho nic vyrovnal pět minut před obrátkou. Gólman Onana s vypětím všech sil zlikvidoval Hadouirův přímák, na dorážku van Duinena však nestačil.

Na začátku druhého dějství se podruhé na střeleckou listinu snažil zapsat S. de Jong, standardku rozehrál přímou střelou, trefil ovšem smolně jen brankovou konstrukci. V 57. minutě už Ajax přece jenom zaúřadoval. Faik zahrál ve vápně evidentně rukou, sudí Janssen tak nařídil pokutový kop, a ten Dolberg hravě proměnil.

Ve zbytku střetnutí se De Godenzonen snažili o svém vítězství rozhodnout co nejdříve. V 62. minutě k tomu nebyl daleko Ziyech, avšak jeho levačka skončila těsně vedle, v 80. minutě neseřídil svá mířidla trestuhodně van de Beek. O pár chvil později ale již Ziyech obstřelil zeď a z přímého volného kopu nakonec překonal Zwarthoeda.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele