základní část, 5. kolo
17.09.2017 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

ADO Den Haag - AFC Ajax 1:1

Hráči Ajaxu podruhé v sezóně senzačně zaváhali, na půdě Den Haagu uhráli pouze remízu po výsledku 1:1 a v tabulce Eredivisie jsou na šestém místě s deseti body, na druhou stranu mají pouze dvoubodové manko na vedoucí Feyenoord. Po třech výhrách v řadě se sice po necelé půl hodině hry dostali do vedení, ovšem domácí dokázali srovnat stav zhruba dvacet minut před koncem. V tomto ročníku bodovali teprve podruhé a jsou čtrnáctí se čtyřmi body.

ADO od samého začátku držel s favoritem krok a soupeře k žádným vyloženým příležitostem nepouštěl, nicméně hosté přeci jen tvořili hru a z první vážnější možnosti nedělního souboje se přeci jen dostali do vedení. Ve 28. minutě rozehrál přímý volný kop marocký rodák Ziyech a svým načechraným dlouhým pasem našel před hranicí brankového území hlavu Jöela Veltmana, jenž se z osmi metrů trefil naprosto přesně k pravé tyči.

V dalším průběhu předváděli domácí zodpovědný výkon a AFC se lehce bál o výsledek, proto se do ofenzívy tolik netlačil. Když už se mu podařilo vyvinout na protivníka tlak, tak nedokázal vyzrát na jeho výtečně koncentrovanou defenzívu. Den Haag s postupem času zvyšoval obrátky a nakonec vsítil poslední druhý gól tohoto duelu v 71. minutě. Podruhé v tomto soutěžním ročníku skóroval pětadvacetiletý norský útočník Bjørn Maars Johnsen.

Po přetaženém pasu z levého křídla přestali hosté hrát, jenomže rychlonohý Becker o centimetry stihnul balón na hrací ploše. Po jeho zpětné přihrávce si posunul míč blíže k brance právě Johnsen a zblízka ze tří metrů mířil k bližší tyči, od které se balón odrazil do sítě. Od tohoto momentu vrhnul Ajax všechny své síly do ofenzívy, avšak k nějakému vážnějšímu ohrožení gólmana Zwinkelse se nedostal.

Svěřence kouče Marcela Keizera tak může tato hodně nečekaná ztráta mrzet, v příštím kole se pokusí napravit selhání proti silnému Vitesse. ADO se v domácím prostředí utká s konkurenční Spartou Rotterdam a určitě to pro něj bude další nesmírně důležité klání.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
afc ajax

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Posr....j Ajax......tiket s výhrou 10 litrů v řiti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele