základní část, 4. kolo
27.08.2016 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Willem II - Roda JC 0:0

Hráči Tilburgu nedokázali navázat na předchozí vítězství na půdě Ajaxu a se svým soupeřem se rozešli smírně bez branek. Willem po dvou úvodních porážkách dokázal podruhé v řadě bodovat a se čtyřmi body se nachází na třinácté pozici. Roda Kerkrade zaznamenala třetí nerozhodný výsledek v novém ročníku a na první vítězství stále čeká, doposud vybojovala tři body a v Eredivisii ji patří čtrnácté místo.

Utkání bylo ve všech směrech velmi vyrovnané a i přes bezbrankový stav bylo k vidění několik zajímavých šancí. Po úvodní opatrné dvacetiminutovce poprvé zahrozil domácí, když se ke střele dostal Falkenburg. Ten po krásné narážečce vypálil z první z hranice pokutového území, jenže našel pouze náruč připraveného brankáře van Leera. Až do konce úvodního dějství se nic dalšího nepřihodilo, po změně stran přidaly oba výběry na aktivitě.

Zhruba pět minut po přestávce po rohovém kopu Oja hlavičkoval ze záklonu z osmi metrů Haye a míč ještě jemně tečoval Calcan, nicméně brankář van Leer dokázal vyrazit balón jednoruč na rohový kop. Po hodině hry byla blízko vedení Roda, nicméně po špatném odkopu nedokázal zužitkovat samostatné sólo Church, který se dostal příliš blízko k Lamprouovi a už ho nepřekonal. Další možnost si hosté vypracovali v 74. minutě.

Tentokráte předvedl střílený centr z dobrých třiceti metrů Ajagun, ale Lamprou fantasticky zachránil svůj tým zákrokem jednoruč na brankové čáře. Ve zbývajícím průběhu měl mírně navrch Tilburg a propracoval se ještě k jedné velké příležitosti. V 89. minutě opět využil přesného centru, sklepl si balón hrudí a následně vypálil pravačkou k tyči. Jenže znovu byl proti van Leer, jenž famózním zásahem udržel čisté konto.

V příštím kole po reprezentační pauze zavítá Roda na půdu nováčka z Go Ahead Eagles, Tilburg se pokusí prodloužit svou šňůru neporazitelnosti v Alkmaaru.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, willem-ii.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele