základní část, 16. kolo
11.12.2016 12:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - SBV Vitesse 0:1

Fotbalisté Vitesse Arnhem dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě nováčka ze Sparty Rotterdam , po vítězství 1:0 se prozatím dostali na sedmé místo se třiadvaceti body a znovu si upevnili pozici v horní polovině tabulky. Sparta prodloužila svou sérii bez vítězství na čtyři utkání a nyní klesla na dvanácté místo se sedmnácti body. Střetnutí bylo po celou dobu velmi vyrovnané a hosté rozhodli o svém tříbodovém zisku až brankou v 83. minutě.

Domácí hráli od samého začátku hodně opatrně a snažili se soupeře překvapovat rychlým přechodem do ofenzívy, jenže ten jim vůbec nevycházel. Diváci se v podstatě nudili dvě třetiny nedělního duelu, první větší příležitost byla k vidění až v 60. minutě. Dostala se do ní Sparta. Skvěle to udělal El Azzouzi, který svou přihrávkou uvolnil nabíhajícího Bronga. Ten se odhodlal ke střele z dobrých dvaadvaceti metrů.

Jeho přízemní pokus měl dobrý směr, jenže bližší tyčku minul o pár decimetrů. V dalších minutách se pokračovalo ve stejném duchu a ani jeden celek nechtěl především udělat chybu, rozdílovou trefu vsítil necelých deset minut před koncem tradiční ostrostřelec Ricky van Wolfswinkel. Sedmadvacetiletý útočník skóroval v letošním ročníku již poosmé a osamostatnil se na čele tabulky klubových střelců, když využil rohového kopu.

Druhou výhru Arnhemu v řadě zařídil po pasu Ota z pravé strany, balón uklidil hlavou z hranice brankového území s pomocí tyče do sítě, gólman Kortsmit byl naprosto bez šance. Ve zbývajícím průběhu se snažili domácí více otevřít svou hru a začali hrát na velké riziko, jenže z mírného tlaku nic nevytěžili. Naopak ve druhé nastavené minutě přišli o vyloučeného Stijna Spieringse, který u rohového praporku neudržel nervy na uzdě.

Dvacetiletý záložník se dopustil surového zákroku a ve vyhroceném závěru odešel po přímé červené kartě rovnou do sprch, svému celku tak bude v několika nadcházejících duelech scházet. V příštím kole zavítá Arnhem na půdu vedoucí Feyenoordu a v Rotterdamu ho čeká vskutku tvrdý oříšek, Sparta se pokusí letošní rok uzavřít výhrou proti Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele