základní část, 21. kolo
05.02.2017 14:30 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - PEC Zwolle 2:3

Fotbalisté Zwolle dokázali podruhé za sebou vyhrát na hostujícím stánku, tentokráte získali tři body na půdě Sparty Rotterdam po výsledku 3:2. Všech pět branek bylo k vidění po změně stran. Hosté vedli ještě v 90. minutě 3:0, domácí v nastavení dvěma góly snížili, jenže na více jim už nezbyl čas. Rotterdamský celek tak v Eredivisii nevyhrál podeváté v řadě a patří mu čtrnáctá pozice s osmnácti body, PEC se posunulo na třináctou příčku s dvaceti body.

Hosté hrozili od samého začátku a už po sedmi minutách předvedli krásnou útočnou akci. Na pravém křídle převzal balón Ehizibue a zpětně ho předložil Hollovi, který z první z deseti metrů mířil vedle bližší tyče. V polovině první půle po pasu Thomase z levé strany a následném prodloužení od Queensyho Meniga hlavičkoval zády k brance aktivní Ehizibue, nicméně brankář Kortsmit byl na zemi včas.

Pět minut před přestávkou se do balónu opřel z voleje Bouy a mířil dobře k levé tyči, Kortsmit skvělým zákrokem vytěsnil míč na rohový kop. Ihned na to strážce Sparty zaznamenal ještě lepší zákrok, skákavou ránu Holly z osmnácti metrů vyrazil jednoruč před sebe. V 50. minutě poprvé zahrozila Sparta, když střelu Spieringse boxoval gólman van der Hart před sebe a poté mu pomohli spoluhráči, z následně protiakce se dostalo do vedení PEC.

Menig obdržel nádhernou kolmici za obranu od Warmerdama, na levé straně lišácky obešel Kortsmita a z ostrého úhlu rozvlnil síť - 0:1. O jedenáct minut později přidal druhý gól Zwolle Nicolai Brock-Madsen, jenž po chybně rozehrávce supeře ve středu hřiště obdržel nádhernou třicetimetrovou kolmici za obranu od Holly a při prvním dotyku s míčem mířil z hranice pokutového území k pravé tyči za záda vyběhnutého brankáře Sparty.

Deset minut před koncem mohl snížit Pušič, avšak zblízka napálil břevno, vzrušení bylo nakonec zbytečné kvůli signalizovanému ofsajdu. Hosté si zkomplikovali situaci v 84. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Schenkeveld za stažení unikajícího Sanusiho, nicméně i přesto skórovali potřetí. V 86. minutě se po pasu Mokhtara téměř od brankové čáry objevil před brankou střídající Erik Israelsson a po čtyřech minutích strávených na hřišti mířil hlavou přímo pod břevno.

Ve zbývajících minutách už neměli domácí co ztratit a výrazně přidali. V první nastavené minutě po centru Cabrala z pravého křídla předskočil střídající Mathias Pogba u zadní tyče Hollu a svou hlavou usměrnil míč k bližší tyči. Za další dvě minuty se šestadvacetiletý útočník z Guiney prosadil podruhé a znovu hlavou, tentokráte si naskočil na lahůdku van Drongelena a skóroval k levé tyči. Bylo však příliš pozdě, na bodový zisk ani tyto dvě branky nestačily.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele