základní část, 13. kolo
19.11.2016 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - SBV Vitesse 1:1

Bez zraněného kapitána Stijna Schaarse se Heerenveenu nepodařilo skolit Vitesse, bod přitom zachraňoval až v 84. minutě Henk Veerman, který si na své konto zároveň připsal jubilejní 800. gól klubu v Eredivisie. SBV nebyl třem bodům daleko, od 72. minuty vedl díky Lewisovi Bakerovi, také ale nemusel mít kvůli tutovce soupeře v nastavení vůbec nic.

Hosté vstoupili do tohoto střetnutí o něco lépe a po deseti minutách hry mohl načít účet Nakamba, jenž svou střelou zpoza vápna prověřil připravenost brankáře Muldera. Na druhé straně zahrozil snad jen Larsson, těsně před přestávkou však nemířil přesně. První půle toho jinak opravdu moc zajímavého nenabídla. Vše podstatné se událo až v té druhé.

I v tomhle dějství začal lépe Arnhem a ve 49. minutě pořádně vystrašil heerenveenské příznivce. Tighadouini se u levé tyčky ocitl trestuhodně sám, jeho jakousi přihrávku Mulder vyrazil pouze k nohám van Wolfswinkela, který pálil pouze do boční sítě. O pár chvil později neseřídil správně svá mířidla ani Foor.

Fríský celek působil na hřišti průměrně, a tak osmnáct minut před koncem přišel na řadu vlastně zasloužený trest. Leerdam svým pasem z pravé strany uvolnil v šestnáctce nabíhajícího si Bakera, ten si elegantním zpracováním balón posunul do ideálnější pozice a krásným obloučkem překonal Muldera.

Domácím se nakonec podařilo vyrovnat zásluhou náhradníka Veermana, jenž se po přihrávce Larssona zbavil nedůrazně bránícího Kruiswijka a z blízkosti pohotově zakončil. V závěru De Superfriezen zahodili velkou možnost strhnout vítězství na svou stranu. Po velkém závaru měli totiž smůlu, že míč se snad hned dvakrát obořil do brankové konstrukce.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele