základní část, 4. kolo
27.08.2016 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - PEC Zwolle 1:0

Na čtvrtý pokus se fotbalistům Heerenveenu podařilo konečně získat kýžené vítězství v novém ročníku Eredivisie. Trápící se Zwolle naopak prohrálo už potřetí v řadě a opět navíc nedokázalo vstřelit jedinou branku. Na střelecký účet tohoto utkání se na Abe Lenstra Stadion zapsal Sam Larsson, jenž skóroval pět minut po přestávce.

Trvalo poměrně dlouho, než si jeden z týmů dokázal vytvořit nějakou gólovou příležitost. Konkrétně se ve 41. minutě dostal ke střele za šestnáctkou Zeneli, který mířil do dolního růžku van der Hartovy svatyně, avšak hostující brankář dokázal svými rukavicemi zasáhnout. Jinak však první poločas nenabídl zhola nic.

Zwolle do Fríska evidentně nepřijelo bavit svým fotbalem diváky. Mužstvo kouče Rona Janse je pod těžkou dekou, takže na půdě solidně hrajícího Heerenveenu chtělo jakýmkoli způsobem bodovat. Většinu času se tak drželo na vlastní polovině. Každopádně domácí na tuhle taktiku nenašli ani ve druhém dějství adekvátní odpověď, přestože nakonec vyhráli.

Heerenveenský stratég Jurgen Streppel udělal během poločasové pauzy klíčovou změnu a do hry místo nevýrazného Slagveera poslal Larssona. A Švédovi trvalo jen chvilku, aby rozhodl tohle střetnutí. Namli se probíjel po levé straně, jeho zablokovaný centr se dostal k nohám jeho spoluhráče, jenž tvrdou ránou zpoza šestnáctky zamířil přesně pod břevno.

Jansova družina musela najednou přejít do ofenzívy a tvořit, jenže tahle role mu v tuhle chvíli absolutně nesedí. Prakticky jedinou možnost na vyrovnání měl Achahbar, jenž využil mezery v soupeřově obraně, nicméně svůj tým podržel mezi třemi tyčemi gólman Mulder, jenž pořádně nebezpečný únik zlikvidoval.

Autor: Patrik Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele