základní část, 33. kolo
07.05.2017 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Roda JC - Willem II 1:0

Roda Kerkrade dokázala v důležitou chvíli zvládnout vyrovnaný duel s konkurenčním Tilburgem a po těsném vítězství 1:0 má stále slušnou naději na přímou záchranu. Nicméně i ostatní konkurenti dosáhli na tři body a svěřenci řeckého trenéra Yannise Anastasioua jsou tak i před posledním kolem v ohrožení baráže. Momentálně jim patří patnáctá pozice s dvoubodovým náskokem na duo pronásledovatelů z Nijmegenu a ze Sparty.

Hostům z Tilburgu v tuto chvíli o nic nejde, patří jim klidná dvanáctá příčka se šestatřiceti body. Domácí výběr měl za podpory fanoušků mírně navrch od samého začátku a o svém vítězství rozhodl až gólem v nastaveném čase. Do první šance se dostal po šesti minutách hry, po rohovém kopu však skončila hlavička Auassara z hranice brankového území o dva metry vedle pravé konstrukce. V 18. minutě poprvé zahrozil pozdější hrdina Abdul Ajagun.

Ten si naběhl na střílenou přihrávku Rosheuvela z pravého křídla, jenže zblízka mířil po zemi zhruba o půl metru vedle bližší tyče. V polovině úvodního dějství vystřelil z hranice pokutového území Schahin a horní tyčku minul o pár decimetrů, zhruba deset minut před přestávkou po autovém vhazování a sérii odrazů vypálil z voleje ze sedmi metrů znovu aktivní Ajagun. Ale i jeho snažení vyznělo na prázdno, balón přeletěl břevno o metr.

Willem se mohl dostat do vedení z ničeho nic ve 44. minutě po hodně nepovedené malé domů soupeře, jenže skluzující Oularé ze dvou metrů trestuhodně přestřelil branku Rody. Sedm minut po změně stran zachránil Kerkrade gólman van Leer, když se vyznamenal proti ráně z levé strany z mírného úhlu a balón vyrazil daleko od své branky. Ve druhém dějství hosté přeci jen zvýšili svou útočnou aktivitu a snažili se využít nervozity protivníka.

Zhruba dvacet minut před koncem pálil těsně vedle Ojo, v 77. minutě vytáhl další neskutečný zákrok skvěle chytající van Leer. V závěrečné desetiminutovce hosté prakticky neopouštěli svou polovinu, stadion Parkstad Limburg vybuchl obrovskou radostí na začátku nastaveného času. O veledůležitou branku Rody se postaral již zmiňovaný Ajagun, jenž si po krásné souhře na pravé straně naběhl na centr Milce a hlavou ze tří metrů snadno rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele