základní část, 8. kolo
01.10.2016 19:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Roda JC - NEC Nijmegen 0:1

Hráči Rody Kerkrade nedokázali ani ve svém osmém ligovém kole dosáhnout na tříbodový zisk a ve vyrovnaném průběhu nakonec podlehli konkurenčnímu Nijmegenu nejtěsnějším poměrem 0:1. V tabulce Eredivisie se nacházejí na poslední osmnácté pozici se třemi body a jako jediní v celé soutěži nedokázali zvítězit. NEC naopak podruhé v tomto ročníku vyhrálo, na kontě má devět bodů a nachází se na jedenácté příčce.

Oba celky hrály od samého začátku velmi opatrně a snažily se hlavně neudělat chybu, největší hrozbou byly standardní situace. V úvodních dvaceti minutách byli aktivnější domácí a dostali se do dvou obrovských možností. Nejprve ve 3. minutě po rohovém kopu z levé strany předvedl akrobatický skok Noor a pověsil se do vzduchu, po hlavičce nakonec minul pravou tyčku jen o několik decimetrů. O čtvrthodiny později měla Roda ještě větší příležitost.

Po přetaženém centru Noora na zadní tyč pálil z voleje z úhlu Auassar a snažil se před brankou najít dobíhajícího Mytidese, ovšem brankář Delle předvedl parádní zákrok jednoruč a balón dokázal vyrazit před sebe. Až do konce úvodního dějství se diváci ničeho dalšího nedočkali, oba týmy měly problémy s přechodem na útočnou polovinu a chyběla jim i větší přesnost. Po změně stran lehce ožili hosté a měli přeci jen herně navrch.

Do vedení se mohli dostat sedm minut po přestávce, když Awonyi prostrčil míč na hranici šestnáctky k volnému Dyrestamovi, který vypálil po zemi ke vzdálenější tyči a gólman van Leer dokázal jeho pokus brilantně odvrátit konečky prstů na rohový kop. Postupem času se zdálo, že v tomto sobotním duelu už branka nepadne, nicméně o jediný gól se postaral Kevin Mayi v 78. minutě, když využil nádherné kolmice Owusu-Abeyieho.

Autor finální přihrávky to udělal fantasticky, nezištně uvolnil Mayiho na pravé straně pokutového území a třiadvacetiletý gabonský rodák zachoval chladnou hlavu, míč uklidil přímo pod horní tyčku. Kerkrade se snažilo v závěrečných minutách alespoň o vyrovnání, nicméně brankář NEC Delle neměl žádnou práci. Po reprezentační pauze zavítá Roda na půdu Excelsioru, Nijmegen bude doma bojovat se suverénním Feyenoordem.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jediná chybička .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele