základní část, 10. kolo
22.10.2016 19:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Roda JC - ADO Den Haag 1:1

Fotbalisté Rody Kerkrade dokázali podruhé za sebou bodovat, po minulém těsném vítězství 1:0 na půdě Excelsioru tentokráte uhráli cenný bod doma s Den Haagem. Hosté se sice necelých deset minut před přestávkou dostali do vedení, ovšem domácí výběr srovnal čtyři minuty před koncem. Roda má na kontě sedm bodů a je na posledním osmnáctém místě, ale pouze o skóre za Tilburgem. ADO jich posbíralo o čtyři více a je desáté.

Hosté dokázali přerušit svou hodně nelichotivou bilanci z poslední doby, kdy hned v pěti po sobě jdoucích duelech prohráli. Jenže naopak jejich čekání na výhru se protahuje na šest střetnutí. Sobotní zápas byl podle očekávání hodně opatrný a vyrovnaný, vyložených příležitostí bylo k vidění vskutku velmi málo. Oba dva výběry spoléhaly především na dobrou defenzivní práci a v útoku hrozily z rychlých protiútoků.

Jeden z nich mohl potrestat ve 34. minutě Havenaar, ale po dobré kolmici přeloboval branku soupeře z hranice pokutového území o pár decimetrů. Za další tři minuty se už mírně aktivnější hosté dostali do vedení, prosadit se dokázal Edouard Duplan. Po krásné kolmici na pravou stranu vystřelil tvrdě z mírného úhlu Becker, brankář van Leer vyrazil jeho dělovku do středu pokutového území k nabíhajícímu Edouardu Duplanovi.

Ten trefil míč parádně z první a zamířil přímo pod horní tyčku. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, domácí se snažili více otevřít svou hru. Po necelé hodině hry mohl pojistit náskok Den Haagu aktivní Havenaar, který po zpětném pasu z pravé strany hlavičkoval z hranice brankového území. Nicméně brankář van Leer byl připraven a míč reflexivně vyrazil do strany, kde ho jeden ze spoluhráčů odkopl daleko od své branky.

Roda s přibývajícím časem zvyšovala tlak a nakonec se dočkala kýženého vyrovnání v 86. minutě. K přímému volnému kopu z levé strany se postavil Mitchell Paulissen a perfektní ranou z dvaadvaceti metrů zamířil nad zeď k bližší tyči, brankář Šetkus neměl nárok zasáhnout. V příštím kole zavítá Roda na půdu silného Twente, Den Haag se bude pokoušet o tříbodový zisk doma s tápajícím Alkmaarem.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele