základní část, 28. kolo
01.04.2017 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

PEC Zwolle - SBV Excelsior 1:1

V souboji dvou týmů bojujících o záchranu nakonec vítěz znám nebyl, domácí Zwolle i přes vedení nakonec náskok neudrželo a s konkurenčním Excelsiorem se rozešlo smírně po výsledku 1:1. PEC se i tak znovu oddálil sestupovým pozicím a v tabulce Eredivisie je momentálně na jedenácté příčce s jednatřiceti body. Pro SBV je zisk jednoho bodu málo, neboť je stále na patnáctém místě s pětadvaceti body pouze o skóre před Den Haagem.

Domácí celek vstoupil do utkání poněkud aktivněji a k první větší příležitosti se dostal po čtvrthodině hry. Saymak vymyslel nádhernou kolmici za obranu a vybídl ke skórování Brocka-Madsena. Ten se pokusil obelstít brankáře Hahna kličkou, nicméně hostující strážce tento úmysl přečetl a vyrazil balón do bezpečí. Zwolle přeci jen zužitkovalo svůj tlak v 26. minutě, počtvrté v tomto ligovém ročníku skóroval Django Warmerdam.

Teprve dvaadvacetiletý obránce převzal nahrávku od Bouyho a pak nechytatelně zakončil k pravé tyči, Hahn se tentokráte natahoval marně. Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouho čekat a za dalších osm vyrovnával Luigi Bruins. Ten využil hned první větší šanci svého výběru, všem protihráčům utekl po levém křídle a vzápětí propálil gólmana van der Harta. Od této chvíle měl znovu navrch favorit z PEC.

Ještě do poločasu se v obrovské příležitosti ocitl Holla a z hodně ostrého úhlu napálil břevno, v tomto případě mu chybělo trochu více štěstí. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, domácí režírovali hru a soupeř čekal hlavně na rychlé protiútoky. Zajímavých akci výrazně ubylo, Zwolle zahrozilo pouze jednou.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem napřáhl z velké dálky Holla a jeho povedená rána minula levou konstrukci o několik decimetrů. Zwolle ve čtvrtek zavítá na půdu Rody Kerkrade a zde ho čeká další souboj s celkem bojujícím o holé přežití. Excelsior v úterý přivítá čtvrtý tým tabulky z Utrechtu.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele