základní část, 11. kolo
30.10.2016 12:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

PEC Zwolle - Go Ahead Eagles 3:1

Fotbalisté PEC Zwolle nevázali na dobrou formu z poslední doby a tentokráte si dokázali poradit s nováčkem z Go Ahead Eagles po výsledku 3:1. Domácí celek po naprosto katastrofálním vstupu do sezóny dokázal ve čtyřech posledních utkáních vybojovat hned deset bodů a s celkovými dvanácti body se posunul už na desátou pozici Eredivisie. Naopak Go Ahead se stále propadá, s osmi body je předposlední sedmnácté jen o skóre před Rodou.

Domácí se dostali do vedení brzy už po necelých dvou minutách, kdy skóre utkání otevřel Queensy Menig. Ten po dlouhém nákopu van Polena v obležení dvou protihráčů zvolil naprosto netradiční zakončení, jeho vysoký lob zapadl přímo do sítě a byl to vskutku nádherný gól. O pět minut později byl blízko navýšení vedení PEC Mokhtar, který tvrdě vypálil z hranice pokutového území a svou ranou rozezvučel břevno.

Ve 12. minutě mohl svůj druhý gól v tomto utkání přidat Menig, který se na hranici šestnáctky prosmýkl mezi dvěma obránci a následně vystřelil z penaltového puntíku, jenže hostující svatyni trestuhodně přestřelil. Od tohoto momentu se hra vyrovnala, domácí byli za svou špatnou produktivitu potrestáni ve 42. minutě. Hosté vyrovnali z ničeho nic zásluhou Sandera Fischera, který se opřel do odraženého balónu a trefil se náramně do levého horního rohu.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté a v 56. minutě dokonce mohli otočit vývoj. Z přímého volného kopu z velké vzdálenosti vystřelil Ritzmaier a svou utěšenou ranou zaskočil brankáře van der Harta, podruhé v zápase bylo nastřeleno břevno. Z následného brejku se naopak do vedení dostali domácí. Po přihrávce od Schenkevelda vypálil z necelých pětadvaceti metrů Mustafa Saymak a balón ukázkově uklidil k pravé tyči.

V samém závěru mohl vyrovnat po několika minutách strávených na hřišti střídající Teijsse, který po střele z hranice šestnáctky a následném zákroku van der Harta nedokázal z dorážky dopravit míč do sítě. V 88. minutě byl vyloučen střelec jediné hostující branky Fischer, který obdržel přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové příležitosti. K následnému přímému volnému kopu se postavil Danny Holla a z osmnácti metrů se skvostně trefil do pravé šibenice, uzavřel tak gólový účet nedělního duelu.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele