základní část, 8. kolo
30.09.2016 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - ADO Den Haag 2:1

Hráči PEC Zwolle se dočkali svého prvního letošního vítězství proti Den Haagu i přesto, že od začátku druhého poločasu prohrávali. Pak se ale během dvaceti minut dokázal prosadit Youness Mokhtar, který dvěma brankami vývoj otočil a zařídil výhru 2:1. Domácí výběr se díky premiérovému tříbodovému zisku prozatím posunul na předposlední sedmnácté místo s pěti body, ADO prohloubilo svou současnou krizi a je desáté s deseti body.

Domácí měli od samého začátku velký hlad po výhře a snažili se útočit, už po necelých deseti minutách hry je mohl dostat do vedení Ehizibue. Ten vypálil ze střední vzdálenosti z necelých pětadvaceti metrů a po jeho pokusu se míč odrazil od horní tyčky za hostující branku. Ve 29. minutě vystřelil z přímého volného kopu ze střední vzdálenosti Holla a jeho kroucená střela se jen těsně snesla nad břevno. Za další dvě minuty se Zwolle dostalo do ještě slibnější šance.

Po chybné rozehrávce brankáře Šetkuse střílel z dvaceti metrů Achahbar, jenže jeho tvrdému zakončení chyběla větší přesnost, mířil totiž pouze do hrudi vracejícího se gólmana Den Haagu. V poslední minutě úvodního dějství mohl otevřít skóre páteční předehrávky Marinus, avšak po pasu Mokhtara z levého křídla hlavičkoval pouze do rukavic Šetkuse. Zwolle bylo za svou špatnou produktivitu potrestáno dvě minuty po přestávce.

Den Haag se dostal do nezaslouženého vedení díky gólu Toma Trybulla, který využil zpětného přistrčení od Havenaara a povedenou ránou z hranice pokutového území zamířil přesně k levé tyči. Nicméně domácí na sebe nenechali s odpovědí dlouho čekat, o čtyři minuty později vyrovnal Mokhtar. Ten po nahrávce od Holly vystřelil z patnácti metrů a naprosto skvostně uklidil svůj oblouček ke vzdálenější tyči, brankář Šetkus se naprázdno proletěl vzduchem.

Za dalších pět minut byl blízko k druhé brance domácích Achahbar, ovšem po jeho hlavičce balón lízl levou tyč. Nakonec domácí zužitkovali svůj tlak ve vítěznou branku v 70. minutě, díky druhé trefě v tomto střetnutí se stal hrdinou Mokhtar. Po nahrávce od Bramy doslova ukličkoval na levé straně bránícího protihráče a pak nekompromisně zblízka zavěsil přímo pod břevno. Hosté ve zbývajících minutách dohrávali v deseti po druhé žluté kartě jediného střelce Trybulla a na žádný velký odpor se již nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele