základní část, 28. kolo
01.04.2017 20:45 CET
4 : 1
(4:1)

Reportáž

Heracles Almelo - SC Heerenveen 4:1

Heerenveen pokračuje ve výsledkové mizérii, prohrál už potřetí v řadě a na první sedmičku, která zaručuje play-off o Evropskou ligu, ztrácí v tuhle chvíli už čtyři body. Heracles zahrál v prvním poločase možná vůbec nejlépe v této sezóně a v tabulce se posunul právě těsně za svého protivníka, na nějž ztrácí už jen tři body.

Ještě po podzimní části držel fríský celek bez větších problémů čtvrtou pozici, jenže jaro není vůbec podle jeho představ. Pořád jako by mu prostě chyběla persona v podobě stále zraněného kapitána Stijna Schaarse. Klub z Almela patří v Eredivisie spíše k průměrným soupeřům, i přesto na jeho půdě Srdíčka inkasovala celkem čtyřikrát.

Domácí nevstoupili do tohoto střetnutí zcela ideálně a už v 5. minutě museli dohánět jednobrankové manko. Te Wierik si totiž v šestnáctce počínal dost nešikovně v souboji s van Amersfoortem, míč si na pokutou značku postavil Ghoochannejhad, který penaltu střelou do protipohybu brankáře Castra bezpečně proměnil.

Každopádně hostům vedení nevydrželo dlouho. Kuwas zatáhl balón na pravé straně do těsné blízkosti brankové čáry, stačil ještě přihrát na hranici brankového území, odkud se snadno prosadil Niemeijer. Ve 20. minutě Heracles skóroval podruhé, a to zásluhou parádně zahraného trestňáku od Armenterose.

Heerenveen do konce utkání už nezareagoval, bylo to nad jeho síly obzvláště poté, co ve 26. minutě zužitkovali Heraclieden další standardku, tentokráte díky Kuwasovi, který z dálky vymetl šibenici v brance gólmana Muldera. A když se nechal po půlhodině hry vyloučit St. Juste, měl Heerenveen vlastně definitivně po nadějích.

Poslední ránu zasadilo mužstvo kouče Johna Stegemana čtyři minuty před obrátkou. Kuwas rozehrál centr z rohového čtvrtkruhu jednoduchým centrem do pokutového území, kde hlavou poměrně snadno zacílil Peterson. Hosté mohli všudy všeho korigovat snad jen v 80. minutě, nicméně Castro parádně vychytal střídajícího Zeneliho.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele