základní část, 22. kolo
11.02.2017 18:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - Roda JC 2:2

Fotbalisté Rody Kerkrade nedokázali udržet dvoubrankové vedení na půdě Heracles a třetí vítězství v tomto ročníku tedy nevybojovali, se svým protivníkem se rozešli smírně po výsledku 2:2. Po bezbrankové první půli vsítili hosté dva góly v rozmezí 65 - 68. minuty, nicméně Almelo spasil v závěrečné čtvrthodině švédský ostrostřelec Samuel Armenteros, který tak zaznamenal už svou desátou a vzápětí i jedenáctou trefu letošní sezóny.

Domácí výběr nedokázal navázat na předchozí výhru v Tilburgu, na druhou stranu podruhé v řadě bodoval a v tabulce se prozatím posunul na desáté místo s pětadvaceti body. Kerkrade je momentálně šestnácté se sedmnácti body o skóre před Den Haagem a o bod před posledním Go Ahead. První větší šance byla k vidění v polovině úvodního dějství, kdy dvakrát zkoušel střílený centr te Wierik, nicméně ani jednou úspěšný nebyl.

Po necelé půl hodině hry se prezentoval s dobrou střelou Peterson, ale po přihrávce za defenzívu soupeře zakončoval vedle vzdálenější tyče. Heracles mělo mírný tlak také po změně stran, po hezké kombinaci Bruinse s Petersonem nedokázal druhý jmenovaný trefit odkrytou branku a spálil tak stoprocentní možnost. Roda z ničeho nic prorazila v 65. minutě, když počtvrté v soutěžním ročníku nizozemské nejvyšší soutěže skóroval Mitchell Paulissen.

Třiadvacetiletý záložník se dostal k míči na pravé straně, kličkou si ho posunul blíže do středu a poté vypálil z osmnácti metrů, jeho nezištná rána byla tečována přesně k levé tyči mimo dosah brankáře Castra. Neuběhly ani čtyři minuty a Kerkrade pojistilo svůj náskok zásluhou Toma van Hyfteho, jenž po odvráceném zpětném centru napřáhl z hranice šestnáctky a trefil se náramně k pravé tyči. Castro se i tentokráte natahoval marně.

Když už to vypadalo s nadějemi Heracles špatně, tak je zpět do hry o bodový zisk dostal Armenteros. Šestadvacetiletý kubánský rodák využil v 79. minutě vyhraného hlavičkového souboje od Pröppera, pak obešel van Ooijena a z dvanácti metrů po zemi zamířil k zadní tyči - 1:2. Armenteros vyrovnal o devět minut později po načechraném pasu střídajícího Darriho z levého křídla a hlavou překonal gólmana van Leera, Ten si na míč sáhl, jenže v cestě do sítě mu nezabránil. V 85. minutě se v dresu Almela podíval na trávník český krajánek Jaroslav Navrátil.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele