základní část, 26. kolo
11.03.2017 19:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Utrecht 2:1

Heracles dokázalo zaskočit favorizovaný Utrecht, otočilo nepříznivý vývoj a nakonec brankou v poslední minutě utkání zvítězilo 2:1. Domácí výběr tak dokázal odčinit poslední dvě porážky a díky tříbodovému zisku se dostal na desáté místo s jednatřiceti body. Hosté naopak prohráli potřetí v novém roce, i přesto v tabulce zůstávají na čtvrté pozici s jednačtyřiceti body. Jejich náskok na páté Vitesse Arnhem se však ztenčil na dva body.

Utrecht po nepříliš zajímavé dvacetiminutovce využil hned svou první vážnější příležitost, ve 26. minutě dokázal potřetí v letošním ročníku skórovat Yassine Ayoub. Třiadvacetiletý marocký rodák se dokázal prosadit po centru z levé strany, následné střele z hranice brankového území a zákroku brankáře Castra. Zblízka pak z první napálil balón přímo pod horní tyčku, Castro byl naprosto bezmocný.

Domácí měli obrovskou možnost na srovnání ve 38. minutě. Thomas Bruns se dostal do dobré pozice a jeho tvrdou ránu vyrazil gólman Jensen, poté ani dorážející Armenteros nedopravil balón mezi tři tyče. Po následném protiútoku mohl zvýšit vedení Utrechtu Conboy, nicméně naprosto fantastickým zákrokem ho dokázal vychytat Castro. Do druhého poločasu vstoupilo Almelo naprosto fantasticky, ani ne po šedesáti sekundách skóroval Brandley Kuwas.

Ten po parádním pasu Hoogmy za obranu dokázal nejprve přizvednout míč nad sebe a vzápětí dopravil balón z pěti metrů za záda Jensena, kterému k zabránění gólu příliš nescházelo. V následujících minutách hráli domácí defenzivněji a s přibývajícím časem se začali smiřovat alespoň s bodem také hosté. Když už to vypadalo, že se na nerozhodném výsledku nic nezmění, tak v 90. minutě z ničeho nic udeřil Bruns.

Ten po zpětné přihrávce od Kuwase vystřelil z první z dvanácti metrů a Jensen vyrazil míč před sebe. Bruns se následně dostal i k dorážce a padající balón dopravil hlavou do sítě, zaznamenal svou druhou letošní trefu. Ve druhé nastavené minutě přišel na hřiště český útočník Jaroslav Navrátil, FC se již na žádnou odpověď nezmohl. V příštím kole zavítá na půdu Nijmegenu, Heracles bude bojovat na hřišti Sparty Rotterdam.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele