základní část, 33. kolo
07.05.2017 14:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Heracles Almelo - ADO Den Haag 4:0

Až Heracles dokázalo zastavit rozjetý vlak jménem Den Haag a v domácím prostředí ho zdolalo vysoko 4:0, udrželo se tak ve hře o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy. Momentálně je na deváté pozici se třiačtyřiceti body o skóre za Heerenveenem, na sedmé Twente má manko dvou bodů. Zachráněný ADO klesl v Eredivisii na čtrnácté místo s pětatřiceti body, nicméně vzhledem k posledním výsledkům smutnit nemusí.

Almelo mělo velkou převahu od úvodního hvizdu. Ve 4. minutě po obrovské hrubce hostující defenzívy napálil švédský ostrostřelec Samuel Armenteros tyč, z následné akce se již prosadil záložník Reuven Niemeijer. Ten využil krásného pasu Kuwase z pravého křídla, elegantně si zpracoval balón na prsa a pak parádní bombou uklidil balón z deseti metrů do hostující branky, míč se odrazil do sítě od spodního okraje břevna.

Neuběhlo ani sedm minut a Heracles vedlo o dvě trefy, znovu se prosadil Niemeijer. Tentokráte po pravé straně utekl Breukers, zpětnou nahrávkou našel v pokutovém území soupeře nabíhajícího Niemeijera a ten přízemním krouceným pokusem ke vzdálenější tyči pokořil bezmocného Zwinkelse. Ve 27. minutě mířil těsně vedle tří tyčí domácí Peterson, o pět minut později měl na kopačce snížení hostující Bakker.

Jeho tvrdá rána z pětadvaceti metrů pořádně vyděsila brankáře Castra, jenž fantasticky jednoruč vyrazil balón nad horní tyčku. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, přesně v polovině druhého dějství napálil opět tyč Armenteros a dorážející Darri branku vůbec netrefil. Šestadvacetiletý kubánský rodák se přeci jen zapsal do listiny střelců v 71. minutě, když zpracoval neposedný balón a pak přetlačil dva protihráče.

V závěru akce obešel dalšího hráče Den Haagu a nakonec se prezentoval s famózní střelou do levého horního rohu. Od 84. minuty nastoupil na trávník český krajánek Jaroslav Navrátil a po jeho finální nahrávce v šesté nastavené minutě uzavřel gólový účet tohoto střetnutí Thomas Bruns. Ten se protlačil až před Zwinkelse a levačkou zamířil ke vzdálenější konstrukci, Navrátil se blýskl přesně načasovaným lobem do šestnáctky protivníka.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele