základní část, 8. kolo
01.10.2016 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - SBV Excelsior 3:0

Fotbalisté Go Ahead Eagles dokázali v domácím prostředí překvapit konkurenční Excelsior a nakonec ho bez větších problémů porazili po výsledku 3:0. V utkání kopali dva pokutové kopy a oba proměnili, hosté navíc hráli více jak třicet minut bez vyloučeného Danila Pantiče. Nováček soutěže zaznamenal své druhé vítězství v tomto ročníku a s osmi body se nachází na dvanácté pozici. Excelsior má o dva body více a v Eredivisii je na děleném devátém místě.

Go Ahead se dostalo do vedení ze své první vážnější příležitosti už v 11. minutě. Po rohovém kopu Bytyqiho z levé strany si na přední tyč naběhl Sander Duits a hlavou z hranice brankového území usměrnil míč ke vzdálenější tyči, brankář Muyters neměl šanci na úspěch. Domácí zvýšili svůj náskok deset minut před přestávkou, kdy Mattheij fauloval ve vlastní šestnáctce nabíhajícího Bytyqiho a rozhodčí van de Graaf nekompromisně nařídil penaltu.

Svou první žlutou kartu uviděl Pantič, který si neodpustil kritické výroky na adresu hlavního arbitra. Míč si následně postavil Sam Hendriks a zamířil po zemi k levé tyči, brankář Muyters i přes vystižení směru střely na balón nedosáhl. Po změně stran domácí kontrolovali dvoubrankový náskok, hostům se ještě více zkomplikovala situace v 57. minutě. Pantič totiž za bezohledný zákrok na polovině hřiště uviděl druhou žlutou kartu a musel odejít do kabin.

Hosté mohli snížit v 64. minutě, jenže ránu Ondaana z hranice pokutového území dokázal brankář Zwarthoed,vyrazit mimo prostor tří tyčí. Definitivně rozhodnuto bylo v 72. minutě, kdy Hendriks proměnil druhou nařízenou "desítku". Tomuto okamžiku předcházela úmyslná hra rukou Ondaana, který za tento přestupek uviděl žlutou kartu. Hendriks proměnil penaltu ještě s větším přehledem, Muyterse tentokráte poslal na opačnou stranu.

Tlak Go Ahead neopadl ani od tohoto momentu, čtvrtou trefu mohlo vsítit v 80. minutě. Po rohovém kopu se do míče z hranice šestnáctky opřel Ritzmaier a hostující strážce musel s vypětím všech sil vyrazit jeho dělovku nad svou branku. SBV se v příštím kole po reprezentační pauze pokusí napravit zaváhání doma proti poslední Rodě Kerkrade, naopak Eagles budou bojovat o svou třetí výhru v Utrechtu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele