základní část, 20. kolo
28.01.2017 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 0:1

Fotbalisté Utrechtu dokázali potvrdit úlohu favorita na půdě nováčka z Go Ahead Eagles a díky vlastní brance soupeře krátce po odehrané půlhodině zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0. V tabulce Eredivisie zůstávají na šestém místě s jednatřiceti body a momentálně stále bojují o přímou účast v Evropské lize. Go Ahead je na předposlední sedmnácté pozici se třinácti body, ovšem v neděli ho může přeskočit konkurenční Roda Kerkrade.

Hosté byli v celém utkání mírně lepším výběrem a dostali se i do více gólových šancí, domácí hráli dobrou půlhodinu v oslabení bez vyloučeného Darrena Maatsena. Utrecht se mohl dostat do vedení po necelé čtvrthodině hry. Centr z pravého křídla dokázal obránce Locigno odhlavičkovat na hranici pokutového území přímo na kopačku Bramy, který se do balónu opřel z voleje a jeho tvrdý přízemní pokus fantasticky jednoruč vyrazil na rohový kop brankář Zwarthoed.

FC se dočkalo jediné branky sobotního střetnutí v 31. minutě. Na levém křídle to skvěle udělal Ludwig, poté poslal přízemní centr před branku a bránící Xandro Schenk v souboji s protihráčem zamířil nešťastně do vlastní branky mimo dosah Zwarthoeda. V dalších minutách začali hosté hrát více takticky a měli balón častěji ve svém držení, soupeře téměř k ničemu nepouštěli. Naopak sami mohli zvýšit náskok po necelé hodině hry.

Na pravé straně se uvolnil Amrabat a pak vyslal kolmici do brankového území. Tam si dobře nabíhal Kerk a k zakončení do odkryté branky mu scházel zhruba půl metr. Go Ahead si výrazně zkomplikovalo situaci v 62. minutě. Maatsen byl faulován van der Maarelem, který za tento zákrok uviděl žlutou kartu. Domácí hráč následně neudržel nervy na uzdě, van der Maarela ihned podkopl a poté ho ještě fyzicky napadl.

Nemohlo následovat nic jiného než červená karta. Domácí i v deseti přeci jen zahrozili v 84. minutě, kdy mohli srovnat po obrovské chybě obránce Van der Meera. Ten nepovedenou hlavičkou vyzval ke skórování střídajícího Wolterse, kterého na poslední chvíli odzbrojil fantastickým obranným zákrokem vracející se Troupée. Utrecht v příštím kole přivítá konkurenční Heerenveen, Go Ahead zavítá na půdu Nijmegenu.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele