základní část, 22. kolo
11.02.2017 19:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - ADO Den Haag 3:1

Fotbalisté Go Ahaed zvládli důležitý záchranářský souboj s konkurenčním Den Haagem a svého soupeře porazili 3:1, díky tomu se odpoutali od dna tabulky a poskočili na patnáctou pozici s devatenácti body. Hostům prozatím nepomohla výměna trenéra, kdy byl odvolán černohorský rodák Željko Petrovič, a klesli na poslední osmnácté místo se sedmnácti body. Ve zbytku sezóny tak rozhodně mají co napravovat.

Druhou výhru v řadě pro nováčka soutěže režíroval Sam Hendriks, který poprvé skóroval na konci úvodního poločasu a pojistku přidal necelou čtvrthodinu po změně stran. ADO navíc přišel o brankáře Ernestase Šetkuse, jenž byl vyloučen po přímé červené kartě a svému výběru přidělal v těžké situaci další vrásky. Domácí byli lepší od samého začátku a do vedení se mohli dostat již v 8. minutě, kdy se poprvé ozval Hendriks.

Ten využil výborného uvolnění Antoniy a následného sóla na pravé straně, ovšem poté vypálil příliš vysoko. O deset minut později mohl na druhé straně rozvlnit síť Guyon Fernandez, jenže po přihrávce od Schakena se mu zamotal míč mezi nohama a k zakončení tak vůbec nedošlo. Ve 27. minutě předvedl další načechraný centr Antonia a našel přesně hlavu Marenga, jeho pokus dokázal Šetkus v pádu skvěle vyrazit do bezpečí.

Nicméně Eagles se přeci jen prosadily sedm minut před koncem půle, Antonia vyslal nádherný pas na zadní tyč a vyběhnutý Šetkus trestuhodně na míč nedosáhl, ten se vzápětí odrazil od stehna nabíhajícího Hendrikse do sítě. Devět minut po změně stran ještě nedokázal Marengo využít špatné rozehrávky hostujícího strážce, za další tři minuty se z druhé trefy radoval Hendriks. Tentokráte využil vysoké přihrávky od Marenga a následného velkého nedorozumění hostující obrany.

Svůj samostatný únik zakončil chladnokrevně, obešel Šetkuse a po zemi usměrnil balón ke vzdálenější tyči. V 73. minutě byl vyloučen Šetkus, který ve vyložené brankové příležitosti fauloval Hendrikse a po červené kartě musel odejít předčasně do sprch. Hosté dokázali snížit z pokutového kopu v 86. minutě po faulu Achenteha na Beckera. Míč si na penaltový puntík postavil Abdenasser El Khayati a zamířil k pravé tyči do protipohybu gólmana Zwarthoeda. Ani toto povzbuzení nepomohlo, na konečných 3:1 upravil v nastavení Marcel Ritzmaier.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele