základní část, 11. kolo
30.10.2016 14:30 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SC Heerenveen 2:2

Fotbalisté Feyenoordu nedokázali ve šlágru 11. kola potvrdit úlohu favorita proti Heerenveenu a se svým soupeřem se rozešli smírně po výsledku 2:2. Domácí tak po devíti výhrách v řadě podruhé za sebou pouze remizovali a jejich náskok na čele před druhým Ajaxem se smrskl na tři body. Hosté naopak prodloužili svou sérii bez porážky a potvrdili velice dobrou formu, v tabulce Eredivisie jsou na čtvrtém místě s dvaadvaceti body.

SC vstoupilo do nedělního duelu naprosto fantasticky a už v 5. minutě se dostalo do vedení. Po akci středem hřiště dostal balón na pravou stranu Arber Zeneli a poté ho předložil do předbrankového prostoru pro Rezu Ghoochannejhada, který zblízka zamířil přímo pod horní tyčku. O tři minuty později po pasu z pravé strany hlavičkoval osamocený Nicolai Jørgensen a Mulder fantasticky jednoruč vyrazil míč před sebe.

K následné dorážce se dostal Kuijt, jenže ve stoprocentní možnosti selhal a mířil příliš vysoko. Po čtvrthodině hry znovu potrápil hostující defenzívu Jørgensen, který po centru Toornstry hlavičkoval o malý kousek vedle. Pětadvacetiletý dánský útočník se nakonec dočkal zasloužené vyrovnávací branky ve 26. minutě, kdy po nádherné souhře s Toornstrou propálil z pěti metrů brankáře Muldera z pravé strany, míč zapadl ke vzdálenější tyči.

Po půl hodině hry vystřelil z voleje z osmnácti metrů Rick Karsdorp a střelou z osmnácti metrů minul horní tyčku zhruba o půl metru. Rotterdamský výběr otočil vývoj zápasu tři minuty před přestávkou. Po hezké kombinaci se dostal k míči v pokutovém území Basaçikoglu, kterého fauloval St. Juste. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Kuijt a brankář Mulder famózně jednoruč vyrazil míč, ovšem pouze k dorážejícímu Karsdorpovi, jenž už měl snadný úkol.

Po změně stran byli domácí aktivnější a svůj náskok mohli pojistit v 54. minutě, nicméně osamocený Basaçikoglu zblízka nevyzrál na Muldera. Hosté šokovali stánek De Kuip po hodině hry, kdy vyrovnával Zeneli. Ten vypálil z dobrých třiceti metrů a jeho ukázková rána zaplavala nad brankářem Jonesem do sítě. V polovině druhé půle pálil do boční sítě Jørgensen, poté až do závěrečného hvizdu skvěle fungovala defenzíva SC a domácí proto rozdílovou trefu nevsítili.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele