základní část, 4. kolo
27.08.2016 19:45 CET
4 : 1
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SBV Excelsior 4:1

Feyenoord Rotterdam potvrdil velmi dobrou formu na začátku sezóny, nyní v derby porazil celkem snadno Excelsior 4:1 a jako jediný v celé soutěži má stoprocentní bilanci. V tuto chvíli vede s dvanácti body o dva body před PSV s Den Haagem, navíc má úctyhodné skóre 12:1. V sobotním utkání sice poprvé letos inkasoval, ale vzhledem k výsledku mu to příliš vadit nemusí. SBV prohrálo podruhé za sebou a je osmé se šesti body.

Poprvé v nové sezóně se výrazněji ukázal Dirk Kuijt, který týmu pomohl k vítězství hned dvěma brankami. Excelsior se dostal v prvním poločase do vedení, nicméně favorit tohoto duelu do poločasu srovnal a během šesti minut ve druhém dějství otočil výsledek hned třemi brankami. Hosté skórovali ze své první vážnější příležitosti ve 26. minutě, kdy se dokázal prosadit Stanley Elbers.

Velkou zásluhu na tomto gólu měl Hasselbaink, který protáhl míč na levé straně a poté nádhernou šajtlí vyzval ke skórování nabíhajícího Elberse, jenž ve skluzu z osmi metrů snadno pokořil brankáře Jonese. Nicméně Feyenoord na sebe nenechal s vyrovnáním příliš dlouho čekat, minutu před poločasovou přestávkou skóroval Kuijt. Ten po Vilhenově hlavičce a následné přihrávce Jørgensena napálil balón z voleje přesně ke vzdálenější tyči.

Po změně stran měli domácí navrch a stav utkání dokázali otočit v 59. minutě. Hrdinou se stal Kuijt, který po dlouhém pasu van der Heijdena téměř z půlky posunul hlavou míč před sebe a poté ho napálil po zemi k levé tyčce, brankář Muyters se natahoval marně. Za další dvě minuty zvýšil vedení Feyenoordu Steven Berghuis, jež se po rychlé kombinaci a nahrávce El Ahmadiho trefil nádherně do vzdálenějšího horního rohu.

Gólovou tečku za tímto střetnutím udělal Jens Toornstra v 65. minutě. Ten po špatné zpětné přihrávce převzal míč v pokutovém území, obešel Muyterse a po krásné stahovačce snadno zamířil doprostřed branky. Ve zbývajícím průběhu se utkání pouze dohrávalo, ani jeden výběr se nikam netlačil. Po reprezentační přestávce přivítá Feyenoord konkurenční Den Haag, Excelsior bude bojovat o body s Heracles.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele