základní část, 11. kolo
30.10.2016 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - NEC Nijmegen 1:1

Fotbalisté Utrechtu v předchozích třech zápasech dokázali zvítězit, ovšem tentokráte v domácím prostředí pouze remizovali s Nijmegenem po výsledku 1:1. Do vedení se dostali deset minut před přestávkou, ovšem houževnatý soupeř dokázal vyrovnat po hodině hry. Domácí celek je v tabulce Eredivisie na osmé pozici se třinácti body, NEC podruhé v řadě na ligové scéně remizovalo a v tabulce mu patří dvanáctá příčka s jedenácti body.

Utrecht měl v zápase mírnou územní převahu a na soupeřovu branku vyslal také více střeleckých pokusů. Do vedení se mohl dostat přesně po čtvrthodině hry, kdy se před pokutovým územím opřel do skákavého balónu Ayoub a jeho pokus vyrazil brankář Delle fantasticky na rohový kop. Domácí zužitkovali svůj tlak ve 35. minutě, kdy do vlastní sítě nešťastně zamířil brankář Delle, který opravdu nemohl udělat nic.

Z pravé strany přihrával před branku Živkovič a poté míč lehce tečoval nabíhající Barazite, brankář Delle nevědomky nasměroval balón do vlastní sítě. Utrecht mohl zvýšit svůj náskok necelých pět minut před přestávkou, kdy po pasu Baraziteho hlavičkoval zády k brance Živkovič a míč nakonec skončil na břevně. Po změně stran se obrázek hry vyrovnal a domácí se už tolik do zakončení netlačil, NEC je za jejich pasivitu potrestalo v 62. minutě.

Po přihrávce od Mayiho se dostal k míči Ferdi Kadioglu a vypálil z hranice pokutového území, jeho utěšená rána skončila přímo v pravé horním rohu, brankář Ruiter neměl vůbec žádnou šanci zasáhnout. Od této chvíle hosté ožili a častěji útočili, naopak domácí více spoléhali na pevnou defenzívu. Hosté mohli otočit vývoj tohoto střetnutí v 70. minutě, kdy se dostal do zakončení Bikel.

Ten vystřelil z pokutového území po zemi a jeho dobrá střela se nevešla mezi tři tyče jen o decimetry. Ve zbývajícím průběhu bylo na obou výběrech vidět, že ani jeden nechce udělat chybu a výsledek střetnutí se tak již nezměnil. V příštím kole před reprezentační přestávkou přivítá Nijmegen konkurenční Groningen a určitě bude chtít naplno bodovat, Utrecht bude plnit úlohu favorita znovu v domácím prostředí proti Excelsioru.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele