základní část, 16. kolo
11.12.2016 14:30 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam 0:4

Hráči Feyenoordu Rotterdam zapomněli na čtvrteční vyřazení z Evropské ligy a nyní na půdě konkurenčního Alkmaaru zvítězili po výborném výkonu vysoko 4:0. V tabulce Eredivisie zůstali na vedoucí pozici a díky zaváhání Ajaxu si vytvořili tříbodový náskok. Doposud v šestnácti utkáních vybojovali devětatřicet bodů. Naopak AZ nenavázalo na postup do jarní fáze EL a v lize po pěti duelech prohrálo, v tabulce je stále páté s pětadvaceti body.

Hosté rozhodli o svém vítězství již v prvním poločase, kde vsítili hned tři branky. Po změně stran svůj náskok ještě nevýšili, domácí se na žádný větší odpor nezmohli. Feyenoord se dostal do vedení ze své první vážnější akce v 11. minutě. Steven Berghuis si posunul balón z pravého křídla blíže do středu hřiště, poté si rychle narazil balón s Nicolaiem Jørgensenem a parádní ranou z dvaceti metrů zamířil k pravé tyči, brankář Rochet se natahoval marně.

Za dalších osm minut vedl rotterdamský výběr o dva góly. Tentokráte dokázal rozvlnit síť obránce Jan-Arie van der Heijden, který na levé straně předvedl parádní sólo přes tři protihráče. Vzápětí si narazil balón s Jørgensenem a ve skluzu se štěstím přehodil Rocheta, míč se obloučkem snesl do sítě. Po půl hodině hry zakončili hosté další povedenou akci, nicméně tentokráte se po ose Toornstra - Botteghin - Jørgensen neprosadil Elia.

Ten totiž na konci akce nedokázal zblízka propálit Rocheta. Ovšem favorit tohoto duelu pokračoval v tlaku i nadále a třetí trefu zaznamenal v poslední minutě úvodního dějství. Po rychlé akci posunul Tony Vilhena balón k aktivnímu Jørgensenovi, jenž tvrdou přízemní ranou ze čtrnácti metrů poslal míč přesně k bližší tyči, ani v tuto chvíli neměl Rochet nárok. Do druhé půle vstoupili hosté v poněkud vlažnějším tempu a AZ toho chtělo využít.

Do své největší šance nedělního souboje se dostalo v 65. minutě, kdy si střídající Dabney dos Santos narazil balón s Rienstrou a poté vypálil z hranice pokutového území kolem Mührena, brankář Jones famózním tygřím skokem odvracel na roh. Gólový účet tohoto střetnutí uzavřel za další čtyři minuty hostující Vilhena, když po nahrávce od Eliy vypálil z deseti metrů nad Rocheta přímo pod břevno. V samém závěru mohl přidat pátý gól Tapia, jenže po hrubce domácí defenzívy nepropálil dobře postaveného Rocheta.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele