základní část, 11. kolo
29.10.2016 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - SBV Excelsior 1:0

Fotbalisté Ajaxu potvrdili úlohu favorita v domácím prostředí proti Excelsioru a nakonec ho po sérii neproměněných šancí porazili nejtěsnějším poměrem 1:0. Tento výsledek je pro hostující SBV hodně milosrdný, neboť amsterdamský výběr ho v sobotním zápase přestřílel v poměru 26:5. AFC má na kontě šestadvacet bodů a je druhé o tři body za vedoucím Feyenoordem. Hosté posbírali deset bodů a v Eredivisii jim patří třináctá příčka.

Domácí měli jasnou územní převahu od samého začátku a poprvé zahrozili v 8. minutě. Na pravé straně pokutového území převzal balón Hakim Ziyech a zpětnou přihrávkou ještě předložil balón nabíhajícímu Dolbergovi, který z voleje mířil příliš vysoko. Za další dvě minuty vypálil z patnácti metrů Traoré a gólman Muyters famózně vyrazil míč do strany. Poté se hra vyrovnala, hosté skvěle bránili a soupeře k ničemu nepouštěli.

Naopak sami mohli jít v nastavení úvodního dějství do vedení. Po rychlém protiútoku pronikl na levé straně van Duinen až před brankáře Onanu, jenže zblízka ho překonat nedokázal. Ihned po změně stran poslal domácí do vedení Ziyech. Ten si po pasu z levé strany a následně hlavičce od Dolberga zpracoval balón na prsa a ukázkovou ranou z pětadvaceti metrů poslal balón přesně k pravé tyči, Muyters se natahoval marně.

V 51. minutě mohl zvýšit náskok favorita Schöne, ale jeho rána z třiadvaceti metrů pouze orazítkovala pravou tyč. Hosté zahrozili opět z brejku za další dvě minuty, střelu Pantiče z levého rohu pokutového území vyrazil Onana mimo tři tyče. Po hodině hry fauloval Mattheij ve vlastní šestnáctce Dolberga a byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil domácí Schöne a nezvolil dobré zakončení, Muyters jeho střelu vytěsnil do strany.

V 63. minutě se po hezké narážečce zjevil před Muytersem Younes, jenomže zblízka minul vzdálenější tyčku o několik decimetrů. Od 70. minuty nastoupil na trávník český útočník Václav Černý a už po třech minutách se mohl zapsat do listiny střelců, ovšem z úhlu napálil pouze nohu hostujícího strážce. A když ve třetí nastavené minutě pálil z dálky o centimetry vedle pravé tyčky jiný střídající hráč Nouri, tak se výsledek tohoto střetnutí již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele