základní část, 20. kolo
29.01.2017 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - ADO Den Haag 3:0

Amsterdamský Ajax neměl větší problémy s Den Haagem a kandidáta sestupu přehrál doma hladce 3:0. Na konto si připsal třetí výhru v novém roce a je stále druhý, ovšem za vedoucím Feyenoordem zaostává i po 20. kole o pět bodů. Hosté se s každým přibývajícím zápasem přibližují sestupovému pásmu, se sedmnácti body jim patří patnáctá pozice a před šestnáctým barážovým místem Zwolle jsou jen díky lepšímu skóre.

Domácí favorit se dostal do vedení ze své první vážnější akce v 11. minutě. Kasper Dolberg vymyslel milimetrovou kolmici za obranu pro Hakima Ziyecha, který v tváří tvář proti brankáři Šetkusovi nezaváhal a z dvanácti metrů nekompromisně uklidil balón do sítě. Litevský strážce hostujícího výběru zamezil druhému gólu soupeře o dvě minuty později, kdy jednoruč vyrazil střelu Younnese nad břevno, ten si při sólové akci položil dva protihráče.

Ve 34. minutě se zjevil ještě ve větší možnosti Dolberg, jenž po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval z hranice brankového území, nicméně orazítkoval pouze břevno. Neuběhla ani minuta a svěřenci kouče Petera Bosze zaslouženě vedli o dva góly. Umění standardních situací ukázal v celé své parádě Lasse Schöne, devětadvacetiletý dánský špílmachr neuvěřitelně trefil z přímého volného kopu z dobrých třiceti metrů bližší horní roh.

Po změně stran domácí rozhodně nepolevili a snažili se přidat další góly, defenzíva Den Haagu byla v jednom ohni. Sedm minut po přestávce mohl skórovat Dolberg, který si po pasu Kluiverta z levého křídla zpracoval balón na prsa a poté zády k brance vystřihl exkluzivní nůžky, nakonec podruhé v tomto střetnutí orazítkoval břevno. Teprve devatenáctiletý forvard Ajaxu prolomil střeleckou smůlu zhruba čtvrthodiny před koncem.

Poslední trefu nedělního souboje zaznamenal po rohovém kopu z levé strany a následné prodloužené hlavičce Klaassena, na zadní tyči už měl snadnou úlohu a v pádu zblízka propálil bezmocného Šetkuse. Ve zbývajících minutách se duel pouze dohrával a hosté gólmana Onanu výrazněji neohrozili. Domácí v příštím kole zavítají na půdu předposlední Rody, Den Haag přivítá silné Vitesse Arnhem.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele