základní část, 22. kolo
05.02.2016 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - Willem II 0:0

Páteční předehrávka 22. kola byla podle očekávání hodně vyrovnaná a nakonec se oba celky rozešly smírně po bezbrankové remíze, jejich čekání na první vítězství v roce 2016 se tak opět protahuje. Domácí výběr získal svůj první bod ve druhé polovině sezóny a v tabulce se prozatím posunul na patnácté místo s devatenácti body o skóre před Twente. Willem po třetí remíze v řadě za sebou zůstává na čtrnácté pozici a má o dva body více.

Od samého začátku se podle předpokladů hrálo velmi opatrně, oba výběry měly problémy v rozehrávce a do zakončení se dostávaly jen zřídkakdy. První větší příležitost byla k vidění až v polovině úvodního dějství. Přetažený centr z pravé strany propadl až na hranici brankového území, kde se dostal k míči Kuwas. Ten po nepříliš dobrém zpracování propálil brankáře Lamproua. avšak míč před brankovou čarou odkopl do bezpečí Achenteh.

To byla v podstatě jediná vážnější šance první půle, další se zrodila deset minut po změně stran. Po krásné vodorovné přihrávce od Kuwase se na levé straně pokutového území objevil osamocený Stans, jenže prováhal vhodný okamžik k zakončení. Brankář Lamprou dobře vyběhl a vytlačil hostujícího hráče do hodně ostrého úhlu, s následným pasem si hostující defenzíva bez větších potíží poradila.

Tilburg poprvé zahrozil až čtvrthodiny před koncem. Z přímého volného kopu z osmnácti metrů vypálil Huppert. Jeho rána byla sice zablokována, nicméně poté se do balónu opřel Andersen a jeho nůžky minuly horní tyčku jen o decimetry. V samém závěru zápasu domácí SBV přitlačilo a v nastaveném čase si vytvořilo ještě dvě možnosti.

Nejprve po pasu Bovenberga hlavičkoval nebezpečně van Mieghem, jenže nikým nehlídán mířil těsně vedle levé tyče. Ihned na to byl van Mieghem opět v akci, když po jeho pasu z levé strany nezasáhl ve skluzu balón van Weert, jenže lehce ho tečoval Heerkens, a Lampou skvělým zákrokem zabránil vlastní brance. Tilburg v příštím kole přivítá poslední De Graafschap, Excelsior se pokusí obrat o body konkurenční Den Haag.

Autor: Viktor Sandev / willem-ii.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele