základní část, 4. kolo
29.08.2015 19:45 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - BV De Graafschap 3:0

V tomto utkání se střetly dva týmy, které ještě letos nedokázaly zvítězit a před vzájemným duelem se nacházely na samém dně Eredivisie. Mnohem lepší výkon předvedl domácí Excelsior a nakonec zaslouženě zvítězil 3:0, v tabulce se posunul už na dvanáctou příčku. Naopak De Graafschap je i po čtvrtém kole beznadějně na posledním místě bez jediného bodu a navíc je jeho skóre opravdu hrozivé - 1:10!

V téměř celém prvním poločase byla k vidění taktická bitva a i přes mírnou herní převahu SBV se neurodily žádné výraznější příležitosti. Teprve v závěrečné pětiminutovce se oba týmy postaraly o první vzrušení. Ve 40. minutě pálil z mírného úhlu na bližší tyč Botaka a gólman Jurjus si na konto připsal první velmi dobrý zákrok. V první nastavené minutě zahrozil na druhé straně Bannink.

Ten po pasu z pravého křídla hlavičkoval nikým nehlídán o pár decimetrů mimo prostor tří tyčí. Excelsioru hodně pomohla úvodní branka hned po změně stran ze 47. minuty. Skvělý centr do pokutového území poslal Stans a nabíhající Sander Fischer uklidil hlavou balón za bezmocného gólmana Jurjuse. SBV pojistilo své vedení krátce po hodiny hry, kdy se dokázal prosadit Brandley Kuwas.

Dvaadvacetiletý nizozemský záložník prošel s míčem k pokutovému území a technickou střelou obstřelil hostujícího strážce - 2:0. Zhruba dvacet minut před koncem mohl Kuwas přidat svou druhou branku v tomto duelu, avšak v pokutovém území promrhal vhodnou chvíli a nakonec pálil příliš vysoko. De Graafschap mohl vykřesat jiskřičku naděje v 71. minutě, jenže Will z nadějné pozice mířil o pár centimetru nad spojnici tyče a břevna.

Excelsior uzavřel gólový účet tohoto zápasu v 84. minutě. Velkou bojovnost předvedl Kuwas, který v souboji získal balón a pak ho předal Darylu van Mieghemovi. Ten ukázal výborný přehled a z hranice pokutového území umístil míč přímo k tyči. O dvě minuty později byl De Graafschap hodně blízko alespoň čestné trefě, nicméně domácí brankář Kurto famózně zlikvidoval rány Vermeije se Smeetsem.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, degraafschap.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele