základní část, 7. kolo
26.09.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - NEC Nijmegen 2:1

Fotbalisté PSV Eindhovenu dokázali odčinit minulou porážku na půdě Heracles a tentokráte v domácím prostředí zdolali nováčka z Nijmegenu 2:1, i když se jejich vítězství vůbec nerodilo lehce. Eindhoven má v tuto chvíli na kontě čtrnáct bodů a v tabulce mu prozatím patří třetí místo, na vedoucí Ajax stále ztrácí bodů pět. NEC si nijak nepohoršilo a s deseti body mu i tentokráte patří velmi solidní deváté místo.

V prvním poločase nebylo k vidění příliš vyložených šancí, mírně aktivnější byl domácí výběr. Ten poprvé zahrozil krátce po dvaceti odehraných minutách, kdy z levé strany vypálil Jürgen Locadia a jeho rána před gólmanem Halldórssonem nepříjemně zaplavala, ovšem hostující strážce dokázal balón vyrazit jednoruč na rohový kop. PSV se dokázalo dostat do vedení ještě do poločasové přestávky zásluhou tradičního střelce Luuka de Jonga.

Ten vstřelil svou sedmou ligovou trefu v sedmém odehraném zápase letošního ročníku v 38. minutě, když z levého rohu opět vypálil nebezpečně Locadia a Halldórsson vyrazil míč do strany. Tam číhal nikým nehlídaný útočník PSV a s přehledem dopravil míč do sítě. Po změně stran se začali ozývat také hosté a do první nebezpečnější možnosti se probojovali po hodině hry, kdy těsně nad horní tyčku mířil svou dělovkou Limbombe.

Nicméně stejný hráč byl nakonec strůjcem vyrovnávacího gólu z 63. minuty. Limbombe se totiž uvolnil na levé straně pokutového území a byl evidentně podražen Ariasem, sudí neváhal s nařízením pokutového kopu a udělením žluté karty pro Ariase ani minutu. Míč si postavil Christian Santos a střelou k tyči do protipohybu brankáře Zoeta s přehledem vyrovnal. Od tohoto momentu opět PSV přidalo na obrátkách a velmi brzy rozhodlo.

Nejprve v 72. minutě po centru z levé strany odvrátila obrana míč na hranici pokutového území a tam se do něj opřel aktivní Locadia, který ho poslal jen o decimetry nad břevno. Stejný hráč napřáhl o minutu později z dvaceti metrů a vzdálenější tyč minul zhruba o půl metru. Locadia se nakonec dočkal o další tři minuty později a zařídil tak vítězství svého celku, když se po rohovém kopu Lestienneho dostal k hlavičce na hranici brankového území a poslal ho nechytatelně v pádu k pravé tyčce - 2:1.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, nec-nijmegen.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Taky cejtim zradu a PSV se bude šetřit..

Tip 2:5

Reagovat
smazaný uživatel

Postaví B mužstvo PSV!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele