základní část, 4. kolo
29.08.2015 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - FC Groningen 2:0

Fotbalisté Utrechtu dosáhli na své první letošní vítězství a v domácím prostředí dokázali porazit silný Groningen po výsledku 2:0. Do vedení se dostali už po půl hodině hry a svůj náskok pojistili v samém závěru utkání. V tabulce se tak s pěti body posunuli prozatím na desáté místo. Naopak soupeř Liberce v základní skupině Evropské ligy se nijak výrazněji nepředvedl a se čtyřmi body mu patří až třináctá pozice.

Domácí výběr poprvé zahrozil po necelé čtvrthodině hry, kdy si na kolmici Baraziteho naběhl do pokutového území Janssen a poslal přihrávku před branku na volného Striedera, jehož pokus byl na poslední chvíli zablokován. O pár minut později předvedl Utrecht skvělou přízemní kombinaci a po další nahrávce Baraziteho střílel osamocený Haller, ovšem Padt jemnou tečí fantasticky odvrátil balón na rohový kop.

Groningen se poprvé ozval v polovině prvního poločasu. Po nahrávce Burneta za defenzívu předvedl v pokutovém území efektivní kličku Linssen, nicméně s famózním obranným zákrokem přispěchal na poslední chvíli van der Maarel. Domácí se dočkali vedoucí branky ve 29. minutě zásluhou Barta Ramselaara. Ten využil kolmé nahrávky Klaibera a následného geniálního tahu Hallera.

Francouzská vycházející hvězda nezištně nechala dojít balón za defenzívu soupeře právě na nabíhajícího Ramselaara, který zamířil tvrdě mezi nohy gólmana Padta. Ramselaar mohl přidat druhou trefu deset minut před přestávkou, jenže tentokráte hlavičkoval z hranice brankového území těsně vedle. Utrecht byl aktivnější i po změně stran a blízko dalšímu gólu byl po hodině hry. Po pasu Nganioniho z levé strany hlavičkoval o decimetry vedle aktivní Haller.

Haller zlobil i nadále a v 68. minutě měl na kopačce svůj pátý gól letošního ročníku Eredivisie, nicméně svým přízemním pokusem z hranice šestnáctky minul o centimetry pravou tyč. V 84. minutě se postavil k přímému volnému kopu z osmnácti metrů Ayoub a nádhernou ranou trefil bližší tyč, gólman Padt zůstal stát na brankové čáře jako přikovaný.

Domácí definitivně pojistili svůj náskok ve čtvrté nastavené minutě. Timo Letschert si brilantně vyměnil míč s Hallerem a utíkal středem hřiště směrem k Padtovi, jeho kroucený pokus zapadl přímo pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele