základní část, 22. kolo
06.02.2016 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - SBV Vitesse 1:0

Alkmaar zvládl také své šesté utkání v novém roce a tentokráte porazil konkurenční Vitesse nejtěsnějším poměrem 1:0. V Eredivisii zvítězil popáté v řadě, k tomu si připsal úspěch i ve čtvrtfinále národního poháru. V tabulce se tak posunul už na páté místo se čtyřiatřiceti body, Arnhem má o jeden bod méně a nachází se na sedmé pozici. O jediný gól utkání se postaral tradiční ostrostřelec Vincent Janssen krátce po odehrané hodině.

Do první vážnější šance se dostali domácí po čtvrthodině hry, kdy po dobré přihrávce Browna převzal míč Kazaišvili. Ten se kličkou zbavil protihráče a vystřelil šajtlí ze čtrnácti metrů, brankář Rochet však skvělým zákrokem jednoruč vytěsnil míč do strany a poté mu pomohla obrana. AZ poprvé zahrozilo v polovině druhého dějství, kdy po pasu z pravé strany zasáhl míč ve skluzu Janssen a brankář Room pro jistotu vypíchl míč nad břevno.

Alkmaar spálil největší možnost prvního poločasu ve 39. minutě, kdy po nádherné přízemní akci a patičce Janssena přišla střela ze sedmi metrů, kterou Room brilantně zlikvidoval na brankové čáře. V první nastavené minutě se mohli dostat do vedení domácí. Přímý volný kop Ōta z levé strany mířící přesně pod horní tyčku vyrazil Rochet oběma rukama nad sebe a poté zlikvidoval i dorážku van der Werffa z hodně ostrého úhlu.

Domácí vstoupili lépe i do druhého poločasu a v další obrovské možnosti se ocitli v 57. minutě. Sražená střela Henriksena se dostala k volnému Dabneymu dos Santosovi, který se ovšem šance před prázdnou brankou zalekl a nakonec vůbec nezakončil. Nicméně Alkmaaru to nakonec příliš vadit nemuselo, o pět minut později totiž skóroval Janssen. Ten předvedl skvělou techniku a postaral se o nádhernou individuální akci.

Po pasu van Overeema se nejprve elegantně zbavil dvou protihráčů, poté přehodil ještě jednoho na hranici pokutového území a nakonec ukázkovým lobem přehodil brankáře Rooma, který na míč těsně nedosáhl. Poslední velká možnost byla k vidění 65. minutě, kdy po pasu Vlaara hlavičkoval z hranice brankového území Henriksen a Room jeho pokus famózním zákrokem zlikvidoval. Až do závěrečného hvizdu domácí kontrolovali průběh hry a soupeře do ničeho vážného nepustili.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, vitesse.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele