základní část, 22. kolo
07.02.2016 12:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam 2:1

Hráči Ajaxu zvládli šlágr kola s konkurenčním Feyenoordem a po nepříznivém vývoji nakonec otočili duel ve svůj prospěch v poměru 2:1. V tabulce stále zůstávají na druhé pozici o bod za vedoucím PSV, ovšem jejich náskok na ostatní konkurenty se rapidně zvýšil. Rotterdamský výběr prohrál v lize již pošesté za sebou a po delší době opustil třetí pozici, propadl se na čtvrté místo o dva body za třetí Heracles.

V úvodu utkání se hrálo opatrně a za zmínku stojí pouze rána Riechedlyho Bazoera z 5. minuty, který z dvaceti metrů zamířil zhruba metr nad horní tyčku. Feyenoord využil své první vážnější možnosti ve 13. minutě a zásluhou Jense Toornstry se dostal do vedení. Ten se po spolupráci na hranici pokutového území dobře uvolnil a nakonec vystřelil z osmnácti metrů, jeho přízemní pokus zapadl přesně k pravé tyčce.

Nicméně domácí na sebe nenechali s vyrovnáním příliš dlouho čekat, o osm minut později vsítil první branku Ajaxu Amin Younes. Ten dostal kolmici za obranu do hodně ostrého úhlu, jenže dvěma skvělými zpětnými kličkami se dostal do slušné pozice a zamířil ke vzdálenější tyče, od které se míč odrazil do sítě. Younes předvedl málo vídanou individuální akci a ještě vzácnější zakončení, tato branka jistě bude kandidovat na nejlepší v celém ročníku Eredivisie.

Ve 24. minutě mohl hostům vrátit vedení Vilhena, avšak brankář Cillessen předvedl proti jeho dobré ráně fantastický zákrok. Po necelé půl hodině hry udělal Feyenoord obrovskou hrubku v defenzívě a brankář Vermeer již byl překonán, ale na poslední chvíli ještě odkopl míč do bezpečí z brankové čáry. Do poslední šance první půle se dostal Vilhena ve 38. minutě, kdy pálil z osmi metrů a Cillessen dalším úchvatným zákrokem vyrazil míč do strany.

Po změně stran se oba celky stále více soustředily na defenzivní úkoly, domácí výběr se dostal z ničeho nic do vedení po dvaceti odehraných minutách. O nádhernou trefu se tentokráte postaral Bazoer, jeho podivuhodná šajtle z hranice šestnáctky skončila nádherným angličákem a tedy vítězným gólem. Domácí měli velkou šanci pojistit svůj náskok o čtyři minuty později, kdy po faulu brankáře Vermeera na navrátilce Klaassena zahrávali pokutový kop.

Hostující strážce navíc obdržel žlutou kartu a musel čelit penaltě srbského záložníka Nemanji Gudelje. Tomu se zakončení z jedenácti metrů vůbec nepovedlo, dal do střely příliš razance a horní tyčku vysoko přestřelil. Nicméně hosté se až do závěrečného hvizdu nedostali k ohrožení domácí branky a na konto si tak připsali další těžkou porážku.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, feyenoord.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové z Feynoordu, dokurvili jste v poslední době málo tiketu? Ted se o to nepokoušejte .Mám obavy , že se Kujit dotkne balonu, ten se nějakým zázrakem odrazí od drnu na hřišti a skončí v bráně.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele