základní část, 10. kolo
25.10.2014 18:30 CET
2 : 2
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - NAC Breda 2:2

Fotbalisté Arnhemu nedokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita proti Bredě a rozešli se s ní smírně po výsledku 2:2. Domácí fotbalisté svého soupeře jasně přestříleli a z více jak sedmdesáti procent měli v držení míč, jenže i přes dvojnásobné vedení nakonec na plný bodový zisk nedosáhli. Vitesse se tak prozatím posunulo na páté místo s patnácti body, Breda je na šestnácté barážové pozici s deseti body.

Hosté ale ztrácí na své nejbližší konkurenty minimum a každý získaný bod tak určitě bude hrát svou roli. Domácí začal hrát aktivně od samého začátku a hned v první minutě mohl jít do vedení, avšak po ráně Traorého z dvaceti metrů dokázal brankář ten Rouwelaar vytáhnout balón na rohový kop. Breda zahrozila po necelé čtvrthodině hry z rychlého protiútoku, jenže Boateng neuspěl v tváří tvář proti brankáři Velthuizenovi.

V dalším průběhu se hrálo opatrně z obou stran a klíčový moment prvního poločasu byl k vidění po odehrané půlhodině. Olijnyk získal v pokutovém území balón a byl faulován Ssewankamboem, který za svůj zákrok navíc dostal žlutou kartu. K pokutovému kopu se postavil Marko Vejinovič a zamířil do levého horního rohu do protipohybu gólmana Bredy. Nicméně necelých pět minut před koncem mohlo být vyrovnáno.

Adnane Tighadouini prošel do pokutového území a byl faulován van de Heijdenem. K penaltovému puntíku se postavil Falkenburg a rána mu nesedla, domácí svatyni vysoko přestřelil. Ihned na to na druhé straně nezužitkovali domácí obrovskou možnost. Střelu Olijnyka vyrazil brankář NAC k pravé tyči a tam ve skluzu asi z dvaceti centimetrů trefil pouze tyčku ve skluzu Dauda. Po změně stran se hrálo opatrně a Breda z ničeho nic srovnala.

Po hodině hry se dostal do vápna Boateng a sám proti Velthuizenovi neuspěl, ovšem míč se odrazil k zcela volnému Tighadouinimu a ten ho poslal do středu branky z deseti metrů. Necelou čtvrthodinu před koncem mohl poslat hosty do vedení Falkenburg, ale domácí branku přestřelil asi o metr.

Arnhem se dostal znovu do vedení deset minut před koncem z přímého volného kopu, když z dvaceti metrů zamířil přesně do levého horního rohu Vejinovič. V 86. minutě však srovnal na konečných 2:2 Tighadouini, který také vsítil svou druhou branku v utkání. Jeho přímý volný kop z více jak třiceti metrů z levé strany nikdo netečoval a gólman Velthuizen podcenil trajektorii míče, ten zapadl přesně ke vzdálenější tyči. V samém závěru minul Vejinovič branku o dva metry a Ibarra skóroval z ofsajdu, výsledek utkání se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele