základní část, 17. kolo
20.12.2014 19:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Go Ahead Eagles 5:0

PSV Eindhoven přezimuje včele tabulky minimálně se čtyřbodovým náskokem. Rozhodla o tom jejich dnešní naprosto jednoznačná výhra nad Go Ahead Eagles. Proti Deventeru potvrdili domácí roli favorita a díky brankám Depaye, Ariase, Locadii a Jozerfzoona zvítězili vysoko 5:0.

Hned od úvodního hvizdu bylo jasné, kdo bude v tomto utkání dominovat. Ve druhé minutě si na dlouhý pas naběhl Wijnaldum, v těžké pozici přehazoval van der Harta a míč doskákal jen těsně vedle pravé tyče. Ve 14. minutě se už ovšem skóre měnilo. Luuk de Jong skvěle přiťukl míč Ariasovi a ten střelou z úhlu na přední tyč zaskočil mladého gólmana v brance Go Ahead. Hosté marně reklamovali postavení mimo hru, Arias stál v době přihrávky přesně na ofsajdové hraně.

Zanedlouho mohli hosté vyrovnat, ale naštěstí pro Boeren trefil po rohovém kopu Lambooij pouze břevno Zoetovy svatyně. Domácí následně neproměnili několik vyložených šancí a radovat se mohli znovu až ve 33. minutě. To Bruma našel skvělým centrem Depaye a talentovaný fotbalista skvělou hlavičkou přehodil vyběhnuvšího van der Harta.

Po změně stran se několikrát vyznamenal brankář, dvakrát si na něm vylámal zuby Luuk de Jong. V 79. minutě Maher předložil míč z levé strany před zcela odkrytou branku Memphisu Depayovi a ten neměl problém vsítit svůj druhý gól v zápase.

V závěru ještě nažhavení hráči PSV stihli přidat dva další zásahy. Nejprve Giliano Wijnaldum, mladší bratr Georginia hrajícího za Eindhoven, nezvládl malou domů a přihrál do obrovské příležitosti Locadiovi, jenž obešel brankáře a vstřelil snadný gól. V nastaveném čase pak van der Haart znovu skvěle vychytal Guardada, na dorážku Jozefzoona už byl ale krátký.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele