základní část, 10. kolo
26.10.2014 14:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

PEC Zwolle - SC Heerenveen 2:2

Fotbalisté Zwolle nedokázali ani ve svém třetím zápase v řadě za sebou zvítězit a v souboji s konkurenčním Heerneveenem získali v domácím prostředí bod po remíze 2:2. Českého fanouška může těšit, že útočník Tomáš Necid dokázal vsítit vyrovnávací branku na 1:1. Hosté jsou v tabulce na pátém místě se ziskem šestnácti bodů, Zwolle má na kontě sedmnáct bodů a nachází se na čtvrtém místě o skóre za třetím Feyenoordem.

Oba výběry se snažily hrát od samého začátku velmi aktivně a spoléhaly především na útočnou fázi. Už ve druhé minutě se mohlo dostat do vedení Zwolle zásluhou Lukokiho, který vypálil ze středu a jeho dobrou ránu fantasticky vyrazil brankář Nordfeldt na rohový kop. Poté následovala pasáž plná ataků po křídlech a rychlého přechodu na útočnou polovinu, jenže na druhou stranu po šancích nebylo ani vidu, ani slechu. Změna nastala sedm minut před koncem.

Do té doby více tlačilo Zwolle a nejvíce vidět byl český útočník Necid, který párkrát prověřil pozornost gólmana hostů. Nicméně Heerenveen se dostal do vedení v 38. minutě po proměněném pokutovém kopu, když Mark Uth zamířil s přehledem do horního levého rohu. Tři minuty před přestávkou se do role zachránce dostal znovu Necid, když po centru vyskočil nejvýše kapitán de Roon a Necid odkopával balón až z brankové čáry.

Po změně stran domácí ještě více tlačili a v 51. minutě přišla chvíle Necida. Po přímém volném kopu van Hintuma z levé strany se probil na hranici brankového území a i v obležení dokázal hlavičkovat přesně k levé tyči. Jenže za dalších deset minut hosté znovu vedli, když se podruhé v utkání trefil Uth. Po krásném přistrčení Sinkgravena před hranicí pokutového území převzal balón a napálil ho po zemi nekompromisně ke vzdálenější tyčce - 1:2.

Domácí to však nezabalili a zhruba čtvrthodiny před koncem vyrovnali na konečných 2:2. Z velké dálky z dobrých pětatřiceti metrů vypálil Maikel van der Werff a jeho krásný pokus zapadl přesně k levé tyči, gólman Nordfeldt celou situaci lehce podcenil. Od této chvíle mělo Zwolle mírný tlak a snažilo se rozhodnout, jenže pět minut před koncem po několika zablokovaných střelách z toho byl jen rohový kop a výsledek duelu se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele