základní část, 19. kolo
24.01.2015 19:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

PEC Zwolle - AZ Alkmaar 1:1

Zajímavý zápas mezi Zwolle a Alkmaarem nakonec skončil remízou 1:1. K vidění byla vidět spousta šancí na obou stranách, góly však padli jen dva a oba v prvním dějství. Nejprve přesně mířil srbský středopolař Nemanja Gudelj, zanedlouho srovnal stav Jody Lukoki.

Na úvodní gól se opravdu nečekalo dlouho. Po rohovém kopu se míč dostal na zadní tyči ke Gudeljovi, třiadvacetiletý záložník si balón navedl na střed mimo šestnáctku a pak vyslal na bránu skrytou střelu, kterou Hahn přes chumel těl zahlédl až na poslední chvíli a nestihl vůbec zareagovat. Navýšit vedení mohl brzy Tanković, ale těsně minul.

Po čtvrthodině hry se Zwolle podařilo vyrovnat. Ryan Thomas vyhrál důležitý souboj ve středu hřiště a pak skvělou kolmicí vybídl ke skórování Lukokiho, jenž nepohrdl - konžský útočník překvapil gólmana Estebana Alvarada přesnou střelou mezi nohy. V závěru prvního poločasu se ještě domácí po právu dožadovali pokutového kopu, hlavní rozhodčí však hraní rukou ve vápně Alkmaaru zřejmě nezaregistroval.

Druhá půle patřila jednoznačně Blauwvingers. V 55. minutě pálil po Drostově sklepnutí těsně nad Rienstra a po pěkné individuální akci Lukokiho a jeho následném centru se ve velké příležitosti nepoštěstilo ani střídajícímu Beckerovi. V nastaveném čase se ještě mohl stát hrdinou levý bek van Hintum, ovšem jeho pumelici bravurně vyškrábl Alvarado.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele