základní část, 10. kolo
25.10.2014 19:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Heracles Almelo - Willem II 1:3

Fotbalisté Heracles nedokázali v domácím prostředí vyzrát na nováčka z Tilburgu a po matném výkonu s ním prohráli jasně po výsledku 1:3. Po deseti kolech tak stále mají na kontě jen tři body za jedno vítězství a nacházejí se na samém dně Eredivisie. Naopak Willem má na kontě již patnáct bodů a prozatím poskočil na osmé místo, což je rozhodně velký úspěch. Hosté byli mírně lepším celkem a po celý zápas kontrolovali průběh hry.

Po úvodní nezajímavé čtvrthodině se do úvodní vážnější šance utkání dostal domácí Oussama Tannane, který po krásné individuální akci po levé straně našel před brankou volného Weghorsta, který však z těžké pozice mířil mimo. Hosté se dostali do vedení ve 21. minutě zásluhou Stijna Wuytense. Po dlouhém nákopu gólmana Lamproua a následném centru Heerkense hlavičkoval přesně z dvanácti metrů ke vzdálenější tyči.

Poté se hrálo vyrovnaně až do konce úvodního dějství a v poslední minutě mohl Tilburg zvýšit svůj náskok. Po krásné kombinaci se do skvělé možnosti dostal Sahar, nicméně brankář Telgenkamp předvedl fantastický reflexivní zákrok nohou. Tilburg se mohl definitivně uklidnit po změně stran po necelé hodině. Po krásné kolmici za obranu získal míč Samuel Armenteros a střelou nad Telgenkampa rozvlnil síť podruhé.

Stejný hráč skóroval podruhé čtvrthodinu před koncem a definitivně rozhodl o vítězství hostujícího týmu. Po dlouhém autu Heerkense a následné prodloužené hlavičce Andradeho převzal švédský útočník balón, obehrál Telgenkampa a s přehledem zakončoval do prázdné svatyně. Almelu ještě svitla naděje o dvě minuty později, kdy po přihrávce střídajícího Bel Hasaniho vypálil z dálky Tannane a míč zapadl přímo k levé tyčce.

V dalších minutách měli domácí mírný tlak a snažili se ještě více zdramatizovat duel, avšak vytvořili si jen jednou výraznou příležitost a to až ve třetí nastavené minutě. Další střídající hráč Paljič se dostal ke střele před prázdnou branku, jenže zaváhal a nepochopitelně ji přestřelil. Tilburg bude příštím kole bojovat o vylepšení své pozice doma se silným Cambuurem, Heracles zavítá na půdu konkurenčního Go Ahead.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele