základní část, 13. kolo
23.11.2014 14:30 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Heracles Almelo - ADO Den Haag 3:1

Heracles získal teprve své třetí vítězství v sezóně. Den Haag, s nímž bojuje o holé přežití, porazil už potřetí v řadě, a přiblížil se mu v tabulce na rozdíl čtyř bodů. Ačkoli Mathias Gehrt poslal zkraje zápasu hosty do vedení, gól Thomase Brunse a dva zásahy Oussamy Tannaneho znamenaly obrat ve prospěch domácího týmu.

Byl to těžký vstup do utkání ze strany klubu z Almela. Už v 9. minutě nedokázal nikdo z domácích zastavit pronikajícího van Duinena, ten i v těžké pozici posunul míč na hranici malého vápna, kde Gehrt skóroval do prázdné branky. Ve 23. minutě mohlo být ještě hůře, kdyby si gólman Telgenkamp neporadil se střelou van Duinena.

Heraclieden se dostali zpátky do zápasu zhruba po půlhodině hry. Tannane si v šestnáctce narazil balón s Bel Hassanim a po krásné kombinaci se sám před brankářem Hansenem nezmýlil. Závěrečné minuty první půle pak byly asi nejhezčí pasáží celého utkání. A ke spokojenosti domácích fandů padly hned dvě další branky.

Ve 43. minutě Linssen vyslal parádní přihrávkou do běhu Brunse, ten si trošku krkolomně, ale přece zpracoval balón, a pod naskakujícího gólmana Hansena, jehož zákrok by se spíše hodil do házené, zacílil. Ve 45. minutě si Linssen připsal ještě jednu asistenci, po jeho přihrávce se podruhé v utkání prosadil Tannane.

Den Haag měl sice jakousi snahu se střetnutím ještě něco udělat, své možnosti však ve druhé půli nevyužil. A to navíc soupeř mohl už těsně po obrátce dávno rozhodnout, nebýt mizerné koncovky. Za hosty v 66. minutě vystřelil nebezpečněji náhradník Jansen, ale mířil nad, v 83. minutě si brankář Telgenkamp poradil s přímým kopem Alberga.

Na posledních pět minut se do hry podíval také český odchovanec Jaroslav Navrátil. V této sezóně zasáhl do zápasů v Ajaxu a s Bredou, byl to tedy pro něj celkově třetí start. A i během svého krátkého pobytu na hřišti se dokázal probýt do vyložené šance, avšak z blízkosti na Hansena vyzrát nedokázal.

Autor: Patrik Sandev / heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele