základní část, 4. kolo
29.08.2014 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - Willem II 1:0

Fotbalisté Go Ahead dosáhli poprvé v této sezóně na tříbodový zisk, ovšem pořádně se na něm nadřeli a chybělo málo, aby o výhru přišli. Do vedení se dostali zhruba v polovině druhého poločasu, ovšem poté ožil Tilburg a v závěru rozhodně mohl vyrovnat. Eagles se tak prozatím posunuli se čtyřmi body na jedenácté místo, Tilburg má na kontě o jeden méně a je čtrnáctý. Zajímavostí tohoto duelu je, že oba výběry dohrávaly v deseti.

V úvodní čtvrthodině byli o něco aktivnější hosté a postarali se také o první nastřelení brankové konstrukce. Autorem velmi nebezpečné střely z nějakých pětadvaceti metrů byl Ondaan, který vypálil velmi tvrdě a od spodního okraje břevna se míč odrazil zpět do pole, k vedoucím gólu vskutku chyběly centimetry. Neuběhly ani tři minuty a na druhé straně nastřelil svým lobem pravou tyčku Türüc, brankář Lamprou se stačil za míčem jen ohlédnout.

Ve 25. minutě se mohli domácí dostat do vedení, avšak po přihrávce Schalka mířil kapitán Kolder těsně vedle. Jeden z rozhodujících momentů utkání se zrodil deset minut po přestávce. Mezitím nebyla k vidění žádná výrazná příležitost, v 55. minutě ale Heymans stáhl před pokutovým území Reimerinka, a i když jednu žlutou už měl, tak se pakoval do kabiny po přímé červené kartě.

Po hodině hry pálil z voleje z nějakých čtrnácti metrů Kolder a jen těsně minul. Jediná branka utkání byla k vidění v 64. minutě. Po rohovém kopu z levé strany si na míč u přední tyče naskočil Bart Vriends a hlavou umístil balón k tyči, brankář Lamprou i přes dotek nakonec brance nezabránil. O tři minuty později mohl definitivně rozhodnout Reimerink, jenže při svém samostatném úniku brankáře Lamproua nepřekonal.

Síly se na trávníku vyrovnaly v 69. minutě, kdy se střelec jediné branky zápasu Vriends naprosto zbytečně ohnal v pokutovém území po protihráči loktem a taktéž rovnou po červené kartě odešel do sprch. Do konce utkání se zrodila ještě jedna obrovská možnost. Deset minut před koncem mohl vyrovnat Sahar z přímého volného kopu, ale i on trefil jen břevno, branková konstrukce se tak v zápase chvěla potřetí. Tilburg se už na odpověď nezmohl a potřetí ze čtyř dosavadních zápasů vyšel bodově naprázdno.

Autor: Viktor Sandev / ga-eagles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele