základní část, 9. kolo
19.10.2014 14:30 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Go Ahead Eagles - PEC Zwolle 3:2

Fotbalisté Go Ahead dokázali v domácím prostředí překvapit favorita ze Zwolle a díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu ho porazili 3:2. Do tabulky si připsali nesmírně cenné tři body a posunuli se v ní na třinácté místo se ziskem jedenácti bodů. Naopak PEC zaznamenalo nečekanou ztrátu a se šestnácti body se propadlo na čtvrtou pozici, na vedoucí PSV v tuto chvíli ztrácí již pět bodů.

V hostujícím dresu odehrál celé utkání český krajánek Tomáš Necid a dokonce dokázal vsítit branku v 75. minutě, jenže to už bylo za stavu 3:1 pro domácí a tato jeho třetí trefa v ligovém ročníku tak na body nestačila. Domácí výběr měl skvělý vstup do zápasu a už po necelé čtvrthodině hry šel do dvoubrankového vedení. O první trefu se postaral v 7. minutě Jeffrey Rijsdijk z rychlého protiútoku.

Skvěle to udělal na levé straně Fernando Lewis, který si potáhl balón až na hranici pokutového území a přihrávkou do středu šestnáctky vyzval ke skórování Rijsdijka, který nekompromisní ranou zblízka nedal brankáři Hahnovi žádnou šanci na úspěch. O dalších sedm minut později po centru z pravé strany a dvou hlavičkových soubojích spadl balón k zcela volnému Lewisovi a ten ho opět napálil pod gólmana Hahna. Zwolle se přeci jen dostalo do hry o body po dvaceti minutách hry.

Z dobrých třiceti metrů napřáhl Stefan Nijland a jeho nádherná rána zapadla přesně k levé tyči, gólman Cummins se stačil pouze ohlédnout. O pět minut později mohlo být dokonce vyrovnáno, ale po vyhraném hlavičkovém souboji napálil aktivní Nijland zblízka jen břevno a této zahozené šance určitě mohl litovat. Deset minut před přestávkou šlo totiž Go Ahead opět do dvoubrankového vedení, když se tentokráte trefil Bart Vriends.

Po standardní situaci z pravé strany hlavičkoval zcela sám zhruba z pěti metrů a na jeho prudký pokus ani tentokráte Hahn nedosáhl. Zwolle postupem času začalo zvyšovat svůj tlak a tempo hry opadlo, ovšem snížit mohlo až po necelé hodině hry. Po centru z pravé strany byl ve slušné pozici Necid, jenže míč netrefil ideálně a domácí svatyni přestřelil. Český krajánek se přeci jen dočkal v 75. minutě.

Po centru Hintuma z pravé strany lízl Necid hlavou balón a ten zapadl přesně do levého horního růžku 3:2 . Za dalších pět minut mohlo být vyrovnáno. Střelu střídajícího Ioannidise vyrazil Cummins do strany a Brama ve skluzu z jasné pozice branku nepochopitelně přestřelil. Ve třetí nastavené minutě pak mohli domácí zvýšit náskok, nicméně ránu Reimerinka dokázal zlikvidovat Hahn.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele