základní část, 31. kolo
19.04.2015 12:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Go Ahead Eagles 0:1

Fotbalisté Go Ahead se na půdě rotterdamského Feyenoordu postarali o naprostou senzaci a po vítězství 1:0 získali v souboji o záchranu nesmírně cenné tři body. V tabulce jsou sice stále sedmnáctí se šestadvaceti body a na patnácté místo Heracles ztrácejí pět bodů, nicméně stále mají nějakou naději na přímou záchranu. Domácí si naopak zkomplikovali cestu za třetím místem, na čtvrtý Arnhem mají náskok čtyř bodů a ve zbývajících třech kolech je čeká boj.

Nečekaná výhra Eagles znamená sestup nováčka z Dordrechtu, který tři kola před koncem ztrácí nedostižných deset bodů a po roce se tak vrací do druhé ligy. Feyenoord v nedělním zápase nedokázal najít recept na defenzívu protivníka a nevytvořil si ani příliš vyložených příležitostí, hosté rozhodli zhruba dvacet minut před koncem zásluhou Julese Reimerinka.

Feyenoord pochopitelně tvořil hru od samého začátku a během prvních deseti minut byly k vidění nepřesné střely Toornstry a van Beeka. V dalších minutách se Feyenoord snažil hrozit ze standardních situací, avšak jeho snahu velmi často kazila nepřesná rozehrávka. V polovině první půle vypálil Kazim-Richards z pravé strany a gólman van der Hart dokázal jeho dobrý pokus skvěle zlikvidovat.

Feyenoord kroužil kolem pokutového území protivníka až do konce poločasu, nicméně zahrozil pouze střelou Clasieho v 35. minutě a poté ranou Kazima těsně nad. Hosté to zkoušeli z velké vzdálenosti, ale Vermeer si připsal zásah jen proti dalekonosné střele van Ooijena. Po změně stran se obrázek hry nezměnil a útočná snaha obou celků byla bídná. Až v 70. minutě vystřelil domácí Boëtius, jenže balón poslal zhruba metr nad horní tyčku.

O minutu později přišel na druhé straně naprosto šokující gól po rychlém brejku. Hosté vybojovali balón na pravé straně a ten poté převzal Reimerink, který naprosto pohotově uklidil balón z deseti metrů ke vzdálenější tyčce. Feyenoord ve zbývajícím průběhu sice tlačil, jenže do obrovské šance se dostal pouze jednou a to až ve druhé nastavené minutě. Kazim- Richards mohl vyrovnat, jenže před odkrytou svatyní vůbec netrefil míč a domácí hráči tak po závěrečném hvizdu zůstali nevěřícně stát na trávníku.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele