základní část, 13. kolo
22.11.2014 19:45 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Dordrecht 2:0

Dlouho se favorizovaný Feyenoord proti jasně poslednímu Dordrechtu nemohl prosadit, nakonec si ale dvěma góly ze samotného závěru zajistil tři body. V 86. minutě otevřel skóre Jens Toornstra a v nastaveném čase pojistil vítězství Ruben Schalken.

Trápící se nováček z Dordrechtu měl být pro ve formě hrající Feyenoord lehkou kořistí. Avšak opak byl pravdou. V prvním poločase se domácí vůbec nemohli přes pozornou defenzivu hostí dostat a za svou nemohoucnost si vysloužili pískot od vlastního publika.

Jediným nebezpečným mužem v prvním dějství byl útočník Kazim-Richards. Obě dvě jeho příležitosti ale zlikvidoval pozorný gólman Kurto. Na konci první půle ještě po rohovém kopu hlavičkoval Kongolo, ovšem pouze orazítkoval břevno. Po změně stran se objevil v dobré šanci po centru Boëtiuse kdo jiný než Kazim-Richards, ovšem z malého vápna poslal míč hlavou pouze do rukavic brankáře Kurta. I další nebezpečné akce dnes výborný Kurto likvidoval a šancemi Rotterdamu na plný bodový zisk to vypadalo bledě.

V 72. minutě přišel významný moment - Marvin Peersman zezadu zajel do El Ahmadiho a po zásluze obdržel okamžitě červenou kartu. Přesilovku domácí využili až v 86. minutě. Po závaru před brankou propálil vše, co mu stálo v cestě Jensa Toornstra a rozjásal celý stadion De Kuip. V nastaveném čase ještě výhru potvrdil Ruben Schalken, když využil nedůrazného zákroku Kurta a elegantně všechny přehodil.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele