základní část, 20. kolo
01.02.2015 12:30 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag 2:1

Fotbalisté Feyenoordu potvrdili v domácím prostředí úlohu favorita proti zachraňujícímu se Den Haagu a v domácím prostředí ho porazili 2:1. V utkání si vytvořili mnohem více vyložených příležitostí a určitě chtěli vyhrát větším brankovým rozdílem, ovšem tříbodový zisk se určitě počítá. Rotterdamský výběr je na třetím místě se ziskem osmatřiceti bodů. Na vedoucí PSV ztrácí čtrnáct bodů, ovšem na druhý Ajax už jen bodů pět.

Den Haag stále balancuje na hranici sestupu a v tuto chvíli je se sedmnácti body na patnácté pozici o bod před šestnáctým Heracles. Domácí celek získal ve třech zápasech nové sezóny slušných sedm bodů, zatímco Den Haag má na kontě jen jeden bod. Feyenoord rozhodl o své výhře už v úvodní dvacetiminutovce, kde vsítil obě dvě své branky, hosté už dokázali pouze snížit krátce po změně stran a na vyrovnání se nezmohli.

Domácí tým se mohl dostat do vedení již v 5. minutě, kdy na hranici pokutového území převzal balón Kazim a jeho střelu z úhlu dokázal gólman Hansen vyrazit na rohový kop. O tři minuty později odcentroval z pravé strany Wilkshire a Kazim se znovu ocitl před Hansenem, ovšem i tentokráte poslal balón zhruba o dva metry vedle vzdálenější tyčky z ostrého úhlu. Rotterdamský celek se přeci jen dočkal brzkého vedení v 10. minutě.

Po přímém volném kopu rozehraném na krátko to udělal skvěle Nelom a poslal míč do pokutového území, kde ho lehkou tečí usměrnil do sítě Lex Immers. Feyenoord pojistil svůj náskok přesně o deset minut později, kdy se po pasu z levé strany od Boëtiuse dostal míč po hlavičkovém souboji k Toornstrovi. Jemu rána z dvanácti metrů vůbec nesedla, ale balón do vlastní branky nešťastně usměrnil Timothy Derijck.

Přesně v polovině prvního poločasu mohl snížit Alberg z přímého volného kopu, jenže jeho rána letěla těsně vedle pravé tyče. Po půl hodině hry mohl naopak Feyenoord zvýšit svůj náskok, když Immers vybojoval balón a následná rána El Ahmadiho ze střední vzdálenosti letěla o malý kousek mimo tři tyče. Hostům svitla naděje na bodový zisk tři minuty po přestávce. Po standardce Alberga hlavičkoval z osmi metrů Mike van Duinen a uklidil balón ke vzdálenější tyči - 2:1.

V 56. minutě mohlo být srovnáno, když po rohovém kopu Alberga hlavičkoval tentokráte Bakker přímo pod břevno, nicméně gólman Vermeer famózním zákrokem vyškrábl míč na další roh. V dalších minutách nejprve pálil těsně vedle Immers, stejný hráč pak v 65. minutě nepřekonal v úniku Hansena a dorážející Boëtius trefil z ostrého úhlu pouze tyčku. Do poslední možnosti utkání se dostal Den Haag zhruba pět minut před koncem. Rohový kop Alberga byl odvrácen mimo pokutové území, do balónu se následně z dvaadvaceti metrů opřel Eduardo a Vermeer musel vytáhnout další brilantní zákrok.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, adodehaag.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele