základní část, 10. kolo
26.10.2014 14:30 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

FC Utrecht - PSV Eindhoven 1:5

Fotbalisté PSV Eindhoven znovu ukázali, že se v právě probíhajícím ročníku nachází v opravdu vynikající formě. Dnes fazónu PSV schytal Utrecht, kterému Boeren nadělili potupného bůra. Klíčový moment utkání nastal ve 23. minutě, kdy byl vyloučen van der Maarel a od té doby to šlo se svěřenci Roba Alflena z kopce. Postupně se trefili Maher, Depay, Hendrix, Winjaldum a jeden gól si domácí dali sami.

Pojďme ale pěkně od začátku. Od prvních minut byli aktivnější hráči PSV a v šesté minutě nevyužili obrovskou šanci, když Depayovu střelu do prázdné brány zastavil skvělým skluzem pozdější nešťastník Mark van der Marel. Zanedlouho defenziva Utrechtu opět neuvěřitelně zaspala - tři obránci domácích zůstali stát jako přikovaní, čehož využil Adam Maher a chladnokrevně uklidil do sítě Willemsův centr.

Ve 23. minutě přišel výše zmiňovaný rozhodující moment celého zápasu. Mark van der Marel fauloval ve vápně Luuka de Jonga, uviděl druhou žlutou kartu a hosté navíc kopali penaltu. Tu již stoprocentně uzdravený Memphis Depay bez problému bezpečně proměnil a PSV šlo do dvougólového trháku. Neuplynulo ani 120 vteřin a na světelné tabuli svítilo skóre 0:3. Jorrit Hendrix sice při samostatném úniku na Verhoevena nevyzrál, ovšem z následné dorážky už zoufalého brankáře překonal.

Nebýt výborného Jeroena Verhoevena, obdržel by Utrecht mnohem větší debakl. V 32. minutě se bývalý gólman Ajaxu blýskl proti hlavičce Mahera a své mužstvo několikrát podržel o po změně stran. Mezitím ještě při chuti hrající Maher zkusil překvapit Verhoevena krásnou střelou z vlastní půlky hřiště, ale nakonec pouze zazvonilo břevno.

Ve druhém dějství se z první vážnější akce prosadili domácí. Centr Oara perfektní hlavičkou usměrnil za Zoetova záda Ruud Boymans a vykřesal jiskřičku naděje. Další branky přidala družina Philippa Cocuho až v závěrečné desetiminutovce. V 81. minutě opět výborně centroval z levé strany Jetro Willems a Chris Kum si při snaze odvrátit balón do bezpečí vstřelil kuriózní vlastní gól.

V nastaveném čase ještě dokonal potupu domácích Georginio Wijnaldum, když proměnil nájezd ze strany střelou pod padajícím Verhoevenem. PSV vyhrálo v Utrechto vysoko 1:5 a v čele Eredivisie si udrželo čtyřbodový náskok na druhý Ajax.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele